s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
22mrt 2015

Deceptie voor waterpoloheren

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zaterdag 21 maart 2015 de achttiende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma stond een treffen met BZC 2 in zwembad De Hofstee te Bergambacht. Trainer/coach Cees van Helfteren had niet de beschikking over een complete selectie door afwezigheid van Patrick van Haarlem (blessure). Daardoor konden er twee wisselspelers worden ingezet.

Zowel ZVS 1 als BZC 2 zijn beiden volop in de race om het kampioenschap. Voor aanvang van de topper was het onderlinge verschil slechts één punt in het voordeel van de ploeg uit Bergambacht. De overwinningspunten waren dus voor zowel ZVS als BZC van belang. Na vandaag resten er nog slechts vier wedstrijden dit seizoen. Bij winst door de ’s-Gravendelers zouden zij de koppositie overnemen en nog vol in de race zijn voor de titel. Bij verlies zou de achterstand echter oplopen waardoor zij afhankelijk zouden worden van de resultaten van BZC. De eerdere confrontatie dit seizoen eindigde in 7-7.

De lat lag voor beide ploegen enorm hoog hetgeen veel vraagde van de heren. De Seuters namen het initiatief en kwamen al binnen een minuut op voorsprong. Clubtopscoorder Wessel Boersma tekende voor de openingstreffer. Via een manmeer zou hij later ook het tweede doelpunt op zijn naam brengen. ZVS leek daardoor al vroeg in de wedstrijd op rozen te zitten maar werd al snel met de neus op de feiten gedrukt. BZC kon tot twee keer toe vrij eenvoudig scoren waardoor zij de stand gelijk wisten te trekken. Een uitgelezen kans om via een dubbele overtalsituatie de voorsprong verder uit te kunnen bouwen, werd door ZVS onbenut gelaten. De periode werd afgesloten op 2-2.

In de tweede periode waren het wederom de ’s-Gravendelers die de regie in handen namen. Wessel Boersma tekende vroeg na de spelhervatting voor de derde goal. Ondanks vele kansen en goede keepers aan beide kanten kwamen beide ploegen lange tijd niet tot scoren, tot een enerverend slotakkoord waarin binnen een halve minuut drie doelpunten vielen. BZC kwam op gelijke hoogte waarna Wessel Boersma via een afstandsschot opnieuw doelpuntte. Een slordige terugspeelbal in de ’s-Gravendeelse achterhoede, gevolgd door een onnodige overtreding, leverde BZC een strafworp welke zij met succes wisten te verzilveren. Hierdoor stond het luttele seconden voor het verstrijken van de speeltijd opnieuw gelijk en gingen beide teams met 4-4 het derde kwart in.

Daar waar de thuisploeg het enigszins cadeau leek te krijgen, moesten de selectie Van Helfteren tot het uiterste gaan om het maximale resultaat te kunnen behalen. De Seuters sloegen opnieuw toe en kwamen via twee doelpunten van Wessel Boersma al snel op een comfortabele voorsprong (4-6). Het maken van fouten in een wedstrijd als deze werden direct bestraft met een tegengoal. Dat ondervond ZVS en werd daardoor enkele keren op de vingers getikt. De heren moesten pijnlijk toezien hoe hun opgebouwde voorsprong in een tijdsbestek van anderhalve minuut teniet werd gedaan. Voor het eerst was het niet BZC maar ZVS dat op achterstand stond in de wedstrijd. Het scorebord toonde het bewijs, 7-6.

Met nog vijf minuten op de klok en slechts één doelpunt achterstand, was nog alles mogelijk. Beide ploegen jaagden op dat ene doelpunt wat het verschil zou maken. Daar waar ZVS uit de eerste manmeersituatie verzuimde te scoren, lukte het in tweede instantie wel. Rob van der Bijl scoorde de aansluitingstreffer op ruim drieënhalve minuut voor tijd. Met deze gelijke stand (7-7) zouden beide ploegen de punten delen. Zowel ZVS als BZC hunkerde naar die ene verlossende treffer waarbij de doelpuntenmaker zich onsterfelijk zou maken. Op 1:23 voor het eindsignaal sloeg het noodlot voor ZVS toe nadat de thuisploeg opnieuw wist te scoren. De ’s-Gravendelers streden de laatste minuut voor wat zij waard waren maar zagen de seconden, en daarmee hun kansen, aflopen. Uiteindelijk wisten zij niet meer te scoren en verlieten, enigszins gedesillusioneerd, het zwembad.

Door deze nederlaag is de achterstand op koploper BZC 2 opgelopen tot vier punten. De kansen in de race om het kampioenschap zijn nog niet verkeken maar lijken nu wel verder weg dan ooit.

Eindstand: 8-7
Periodestanden: 2-2, 2-2, 3-2, 1-1

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (6x) en Rob van der Bijl (1x)

De volgende wedstrijd van het seizoen is zaterdag 28 maart 2015 tegen MNC Dordrecht 7. Deze wedstrijd vindt plaats in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 20.15 uur.