Afbeelding bij nieuwsitem 'Thuiswinst ’s-Gravendeel op SSS 3-1'
22mrt 2015

Thuiswinst ’s-Gravendeel op SSS 3-1

De formatie van John Kleijn was er op gebrand om nu eens wel van SSS te winnen. En hoewel de ploeg uit Klaaswaal al vroeg druk zette op het balbezit van ’s-Gravendeel, kwam ’s-Gravendeel daar goed onderuit.

Al na vier minuten was het Jeffrey van Twist die alert reageerde op een foutieve terugkopbal van een SSS-verdediger die zijn doelman hiermee verraste. De ’s-Gravendeelse aanvaller, die later een belangrijk aandeel had op het verloop van de wedstrijd, was met een sliding net onfortuinlijk.

Nadat Jeffrey van Twist met een afstandschot naast gemikt had, verdwenen de ’s-Gravendeelse aanvalsdriften. De verdediging van ’s-Gravendeel kwam meer onder druk te staan maar sloot tot de 23ste minuut goed. Want in deze minuut kwam SSS, misschien wat onverwacht, op 0-1. De geheel vrijstaande Max Luiten had geen probleem om doelman Pieter Lerenveld te verslaan.

Een vervelende tegenvaller voor ’s-Gravendeel, dat wel meteen weer volop de aanval zocht. Maar op één of andere reden werden de aanvallers niet goed bereikt. De kans op de gelijkmaker had ’s-Gravendeel na ongeveer een half uur spelen. Een gevaarlijk indraaiende vrij trap van Jeffrey van Twist werd door Marco Kruijthof net naast geschoten. Met de wind in de rug kon ’s-Gravendeel doelman Ricardo Minnes verder geen pijn meer doen in het vervolg van de eerste helft.

SSS had pech toen er ruim zeven minuten waren gespeeld na de theepauze. Men dacht aan een 2de Klaaswaals doelpunt. Echter de ’s-Gravendeelse assistent-scheidsrechter stond met zijn vlag te zwaaien dat het buitenspel was. Scheidsrechter Brouwer nam het signaal over en keurde het doelpunt, onder Klaaswaals protest, af.

Pieter Lerensveld toonde kort hierna zijn prima kwaliteiten. Hij pareerde op fraaie wijze een kopbal van Gerben Prins. Met de ingebrachte Vincent Kroon werd de aanvalslinie bij ’s-Gravendeel versterkt. Niet dat het op dat moment aan Kroon lag, maar na 63 minuten kwam ’s-Gravendeel wel op gelijke hoogte. Jeffrey van Twist liep het 16-metergebied in en werd ruw onderuit gehaald. Strafschop, luidde het oordeel van de scheidsrechter. Buitenspel, vond de Klaaswaalse assistent-scheidsrechter. Maar dit verhaal werd door de Poortugaalse arbiter naar het land der fabelen verwezen. Verdediger Luc Rozendaal verzilverde de toegewezen strafschop, 1-1.

’s-Gravendeel voelde dat er nu wel een keer van SSS gewonnen kon worden. Bij SSS liep het niet meer zo best en het werd wat rommelig. ’s-Gravendeel kon pas echt profiteren van de Klaaswaalse wanorde, na 80 minuten voetballen. Het was Jeffrey van Twist die met een fraaie bekeken voorzet, Wesley Meuldijk bereikte. De ’s-Gravendeelse spits hielp zijn ploeg aan de verdiende 2-1 voorsprong.

Het was met nog vier minuten nog even billen knijpen aan ’s-Gravendeelse kant toen Maurice Zuidijk hard kon uithalen. Pieter Lerensveld liet zich geen 2de keer passeren deze zaterdag. De verlossing viel twee minuten voor het eindsignaal. Op knap aangeven van Vincent Kroon, kon uitblinker Jeffrey van Twist alleen doorlopen op Ricardo Minnes. Met een knappe beweging passeerde hij de Klaaswaalse doelman en hiermee zette van Twist de 3-1 eindstand op het scorebord.

Een fraaie overwinning van ’s-Gravendeel op SSS. Hiermee staat men voorlopig ongeslagen aan kop in de 3de periode.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel weer een derby. Dan in Numansdorp tegen NSVV. Aanvang op het gemeentelijke Sportpark is 14.30 uur.

Pieter Lerensveld, Michael Nijssen (46ste Youri Ton), Jorrit van Driel, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman, Jessy Lopes Barreto, Marco Kruijthof (62ste Vincent Kroon), Wesley Meuldijk, Colin Reening, Jeffrey van Twist