logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
01dec 2014

Waterpoloheren lopen averij op

De waterpoloheren van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS uit ’s-Gravendeel speelden zondag 30 november 2014 de negende wedstrijd van het seizoen in de derde klasse D van Regio West. Op het programma in zwembad Aquapulca te Dordrecht stond de subtopper tegen de nummer drie, MNC Dordrecht 7. Tijdens deze wedstrijd beschikte trainer/coach Cees van Helfteren over een volledige selectie waardoor er drie wisselspelers konden worden ingezet.

Een wedstrijd op een zondagmiddag is niet geheel ongebruikelijk maar toch voor veel ploegen een fenomeen wat slecht went. Het vraagt toch een kleine omschakeling al zou het geen verschil moeten maken uiteindelijk. Het zwembad in Dordrecht staat te boek als groot en ruimtelijk. Dat is iets wat voor veel verenigingen als lastig wordt ervaren, mede doordat het op bepaalde momenten lastig oriënteren is.

ZVS was gebaat bij winst in Dordrecht om zo de voorsprong op concurrent BZC 2, die dit weekend wist te winnen, niet te verspelen. Echter liep de wedstrijd uit op een deceptie voor de ’s-Gravendelers. Ondanks de vroege openingstreffer van Wessel Boersma lukte het MNC om het de ’s-Gravendelers lastig te maken en hen in hun eigen trage spel op te slokken. De thuisploeg wist regelmatig langszij te komen. In de laatste periode zag het er naar uit dat het geluk toch aan de ’s-Gravendeelse zijde leek te zijn. Patrick van Haarlem zette, moet nog anderhalve minuut op de klok, vierde treffer en bracht daarmee ZVS opnieuw op voorsprong. In een tumultueus slot gingen de Seuters uiteindelijk onderuit. Op eenentwintig seconden voor het eindsignaal viel de gelijkmaker voor MNC. Vijf seconden voor tijd sloeg het noodlot toe en viel het beslissende doelpunt, overigens zeer dubieus te noemen, gescoord door de thuisploeg. Voor ZVS restte niets meer dan een terugreis naar ’s-Gravendeel met lege handen. 

Eindstand:5-4
Periodestanden: 2-1, 1-2, 0-0, 1-2

Doelpuntenmakers: Wessel Boersma (2x), Dennis Brobbel en Patrick van Haarlem (ieder 1x).

De heren waren achttien wedstrijden op rij ongeslagen met inbegrip van het vorige seizoen maar hebben daar na vandaag afstand van moeten doen.

De volgende wedstrijd van het seizoen is zondag 13 december 2014. Dan spelen zij tegen Wiekslag 3 uit Alblasserdam. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Wellen te ’s-Gravendeel en begint om 19.00 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!