logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
01dec 2014

Knappe overwinning 's-Gravendeel bij Groote Lindt 0-1

Het zou een lastige middag kunnen worden voor ’s-Gravendeel. Immers, Groote Lindt bezette een verdienstelijke 2de plek. Maar na het verlies tegen sc Feyenoord en SSS bleek de Zwijndrechtse ploeg toch kwetsbaar te zijn. Al na 7 minuten een tegenvaller voor ’s-Gravendeel. Jessy Lopes Barreto moest zich laten vervangen met een blessure. Harry Wierda was zijn vervanger.

’s-Gravendeel  kreeg als eerste in deze wedstrijd een aardige kans. Wesley Meuldijk mikte naast het doel nadat hij door Ahmed Aadan bediend werd. De Zwijndrechtenaren waren ook nog niet scherp in het eerste kwartier, vanaf rechts werd er laag voorgegeven maar tot groot genoegen van
’s-Gravendeel verdween de bal voorlangs het doel.

Groote Lindt was wat meer in balbezit. Dat resulteerde in een vrije kopkans voor Michael Slingerland. Zijn kopbal ging naast. Doelman Pieter Lerensveld onderscheidde zich in de fase een kwartier voor de rust. Tweemaal in 5 minuten behoedde hij zijn ploeg voor een achterstand. Eerste redde hij knap op een inzet van Donovan Carolus. Enkele minuten later keerde hij een inzet van Tom Koetsenruijter.

Twee minuten na de redding van Pieter Lerensveld kwam ’s-Gravendeel aan de leiding. Wesley Meuldijk kopte de bal, nadat hij op maat bediend werd door Harry Wierda, over de ietwat voor zijn doelstaande Raymond Klootwijk 0-1. Deze voorspong werd tot aan de rust goed vastgehouden.

Na de theepauze ging Groote Lindt op jacht naar de gelijkmaker. Maar het goed verdedigende ’s-Gravendeel stond als een huis, en Pieter Lerensveld was een sta-in-de-weg voor Groote Lindt.

Het spel gonsde wat heen en weer, ook ’s-Gravendeel kreeg genoeg kansen om de stand wat draaglijker te maken. Helaas werden de inzetten van o.a. Perrie Huisman en Wesley Meuldijk niet beloond. Het was na 83 minuten nog heel even billen knijpen voor ’s-Gravendeel. Wesley de Snoo kon geheel vrijstaand zijn hoofd tegen de bal zetten. Maar de kopbal was te zacht om de in vormzijnde Lerensveld te verschalken. Na 90+5 minuten blies arbiter Scherpenhuyzen voor de laatste maal op zijn fluitje, waarmee ’s-Gravendeel de 3 winstpunten verdiend meenam naar het thuisfront.

Volgende week zaterdag speelt ’s-Gravendeel thuis tegen het Zevenbergse Seolto. Aanvang op sportpark de Trekdam, 14.30 uur.

Opstelling Groote Lindt:
Raymond Klootwijk, Max Klootwijk (46ste Steven Uyl), Danny Bos, Pim Opraus, Wouter Jansen, Wesley de Snoo, Tom Koetsenruijter (75ste Germain v/d Werp), Donovan Carolus, Rick Schuurman (66ste Nardo Kraaijeveld), Steven Kramer, Michael Slingerland.

Opstelling ’s-Gravendeel:
Pieter Lerensveld, Jessy Lopes Barreto (7de Harry Wierda), Dave Schaeffer, Luc Rozendaal, Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman, Marco Kruijthof, Wesley Meuldijk, Edinho Piqué, Ahmed Aadan (70ste Rémon Barendregt)

Arbiter M. Scherpenhuyzen deelde geen gele kaarten uit.

Scoreverloop:
37ste 0-1 Wesley Meuldijk



Deel dit bericht met je vrienden!