23nov 2014

Derby ’s-Gravendeel – FC Binnenmaas eindigt onbeslist

De 1ste heldendaad werd door Pieter Lerensveld al in de 1ste minuut verricht, de verdediging van ’s-Gravendeel was nog niet goed wakker. Na 5 minuten spelen was het weer FC Binnenmaas dat gevaarlijk werd. De kopbal van Sjoerd van der Pers ging maar net over nadat hij uit een vrije trap bediend werd. ’s-Gravendeel deed daar enkele minuten later wat tegenover. Na een knap opgezette aanval kon aanvoerder Colin Reening niet succesvol afronden. In een wat wazige periode speelden ’s-Gravendeel en FC Binnenmaas pover. Beide ploegen lieten zien dat ze niet wilden verliezen en er werd voorzichtig gespeeld. Met nog een kwartier te spelen een geweldige kans voor Vincent Kroon, die de voorkeur kreeg boven Wesley Meuldijk. Maar de spits kon in de rommelige situatie het scorebord niet laten bedienen. Hierna waren er tot de rust speldenprikjes waarmee beide ploegen elkaar probeerden te pijnigen. Maar er werd met 0-0 gerust.

Was het FC Binnenmaas dat aan het begin van de eerste helft gevaarlijk was. De 2de helft begon gelijk al met een riante kans voor ’s-Gravendeel. Perrie Huisman knalde de bal net over nadat die terug kwam na een redding door Erwin Fortuin. De doelman van FC Binnenmaas wist in 1e instantie de inzet van Vincent Kroon te keren, die de bal op perfecte wijze kreeg van Rémon Barendregt. De ervaren doelman zag de bal tot zijn geluk over zijn doel verdwijnen. In de 52ste minuut was het collega Pieter Lerensveld die reddend moest optreden. Hij was de baas in de 1 tegen 1 situatie met Danny Maijers. Niet lang daarna kreeg Colin Reening de mogelijkheid om ’s-Gravendeel op voorsprong te brengen. Zijn snoeiharde schot ging maar net naast. Rémon Barendregt mikte op zijn beurt net naast, na wederom een rommelige situatie voor het doel van FC Binnenmaas.
Tegen het einde van de wedstrijd probeerden beide ploegen toch wat te forceren. ’s-Gravendeel weerde een paar keer een snelle counter af van FC Binnenmaas. ’s-Gravendeel daarentegen kon ook niet echt veel meer gevaar brengen voor het doel van FC Binnenmaas.

De Binnenmaasse clash eindigde daarmee in een 0-0 eindstand.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Zwijndrecht om het daar op te nemen tegen het lastige Groote Lindt. Aanvang op sportpark Bakestein is 14.30 uur

Pieter Lerensveld, Jessy Lopes Barreto, Luc Rozendaal, Dave Schaeffer (81ste Harry Wierda), Marvin v/d Ende, Melvin Zimmerman, Perrie Huisman, Marco Kruithof, Vincent Kroon (60ste Wesley Meuldijk), Colin Reening, Ahmed Aadan (46ste Rémon Barendregt)