02sep 2014

's-Gravendeel overtuigend langs NBSVV 0-6

’s-Gravendeel heeft na lange tijd de volgende ronde behaald in de beker. Het kwam tegen NBSVV al na 1 minuut en 53 seconden op voorsprong.

Marco Kruijthof kreeg vanaf rechts de bal toegespeeld door Ahmed Aadan. Kruijthof kapte wat verdedigers uit en haalde met rechts knap uit. De bal belandde langs doelman Robin Siep in de kruising.

Na 9 minuten moest doelman Siep reddend optreden toen Marco Kruijthof hem op de proef stelde na een genomen vrije trap. De daaropvolgende hoekschop werd door Ahmed Aadan op de paal gekopt. Even leek het of NBSVV wat terug wilde doen. Maar keeper Pieter Lerensveld hoefde niet echt in actie te komen.

In de 31ste minuut liep ’s-Gravendeel uit naar 0-2. Colin Reening bediende Wesley Meuldijk op maat, deze zag keeper Siep uit zijn doel komen en lobde knap de bal over Siep heen.

Arbiter Coppens wees na 36 minuten naar de penaltystip. Ahmed Aadan dribbelde het strafschopgebied in en werd van achteren neergehaald. De op dreefzijnde Marco Kruijthof benutte feilloos de strafschop 0-3.

Na de rust deed ’s-Gravendeel hetzelfde al voor de theepauze. Vroeg drukzetten, waarmee de Nieuw Beijerlanders niet goed onderuit konden komen. De 0-4 had een prooi kunnen zijn voor Vincent Kroon, ware het niet dat hij over de bal trapte. Achter hem stond echter Marco Kruijthof nog die wel het net wist te vinden.

Maar na 64 minuten kon De ’s-Gravendeelse spits wel een doelpunt op zijn naam zetten. Na een goed samenspel met Leon de Jong, schoot Kroon beheerst de 0-5 in.

De man van de wedstrijd was toch Marco Kruijthof. Na 66 minuten spelen tekende hij zijn 4de doelpunt aan. Nadat Dave Schaeffer in de verdediging de bal veroverde kwam deze in bezit van Wesley Meuldijk. Meuldijk wist op zijn beurt Kruijthof te bereiken die geen moeite had om de 0-6 op het scorebord te zetten.

Hierna nam ’s-Gravendeel wat gas terug en zo kwam NBSVV nog een aantal keren in de gelegenheid om wat terug te doen. Maar de alert zijnde Pieter Lerensveld hield zijn doel schoon en hield de stand op 0-6, wat tevens de eindstand was.

Volgende week zaterdag 6 september begint ’s-Gravendeel de competitie thuis  tegen het Rotterdamse VVOR. Aanvang op Sportpark de Trekdam is 14.30 uur.