Verslag bekerwedstrijd VV 's-Gravendeel 7-0

27 augustus 2014 door de redactie

’s-Gravendeel was in deze bekerwedstrijd op dinsdag 26 augustus 2014 de ploeg die wat meer balbezit had tegen 4de klasser FIOS.

Via een kopbal van Vincent Kroon kwam ’s-Gravendeel in de 26ste minuut op voorsprong nadat hij de bal op maat kreeg van Ahmed Aadan. ’s-Gravendeel kwam niet echt goed door het stug verdedigende FIOS, en het werd wat slordig. Pieter Lerensveld moest zelfs nog in actie komen na een poging van Melvin Vervloet, die wat terug probeerde te doen voor FIOS. Niet lang na deze poging moest keeper Jeroen v/d Welle reddend optreden na een uithaal van Vincent Kroon. Vlak voor rust solode Ahmed Aadan zich door de verdediging van FIOS, helaas belandde zijn schot naast het doel.

Na de theepauze een heel ander beeld. Vroeg drukzetten van ‘s-Gravendeel leverde problemen op voor FIOS. Er waren 3 minuten verstreken en ’s-Gravendeel kwam via een kopbal van Ahmed Aadan op 2-0, na een knappe voorzet van Leon de Jong.

Het was wederom Leon de Jong die een assist op zijn naam kon schrijven. De 19-jarige rechterflankspeler bracht Vincent Kroon in stelling die de 3-0 aantekende.

Maar na 59 minuten een domper voor trainer John Kleijn. In een poging om de bal te veroveren zette Edinho Piqué een sliding in. Bij deze actie blesseerde hij zichzelf aan de enkel. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de onfortuinlijke speler zijn enkel gebroken heeft. In dezelfde minuut moest ook Eugene Simon geblesseerd het veld verlaten. Een oude bovenbeenblessure speelde weer op.

Even was ’s-Gravendeel van slag, want Pieter Lerensveld keerde een poging van Jack Robbemont.. Echter, ’s-Gravendeel pakte de draad weer op en kwam na 65 minuten op 4-0. De op dreef zijnde Leon de Jong gaf de bal vanaf rechts hoog voor en het was Jessy Lopes Barreto die de bal achter Jeroen v/d Welle inkopte.

Een minuut later werd een mooie aanval via Luc Rozendaal, Vincent Kroon en Ahmed Aadan door laatstgenoemde schitterend afgerond, 5-0. En het was nog niet klaar, want in de 67ste minuut werd het 6-0 via Vincent Kroon die zijn 3de doelpunt van deze avond op zijn naam bracht.

Hierna nam ’s-Gravendeel wat gas terug. Bart Huibrechtse probeerde nog eer te behalen voor FIOS, maar zijn harde uithaal verdween over het doel.

De 7-0 kwam voort uit een strafschop. Marco Kruijthof werd hardhandig binnen de 16 onderuit gehaald, waarna arbiter Achterberg, die de kaarten op zak hield, niets anders kon doen dan naar de penaltystip wijzen. De onderuit gehaalde Kruijthof verzilverde zelf de strafschop, waarna de 7-0 eindstand werd bereikt.

Zaterdag 30 augustus komt ’s-Gravendeel weer in actie voor de beker. NBSVV is dan de tegenstander. Aanvang op sportpark De Kreek in Nieuw Beijerland is 14.30 uur.

Pieter Lerensveld, Melvin Zimmerman, Harry Wierda, Luc Rozendaal, Eugene Simon (59ste Jessy Lopes Barreto), Colin Reening, Leon de Jong, Marco Kruijthof, Vincent Kroon, Edinho Piqué (59ste Rémon Barendregt), Ahmed Aadan (70ste Wesley Meuldijk)