17aug 2014

Knappe overwinning 's-Gravendeel op VVGZ 2-3

’s-Gravendeel trof zaterdag 16 augustus 2014 in VVGZ een tegenstander van formaat. Immers, de Zwijndrechtse ploeg speelt eerste klasse. Van een groot verschil op het kunstgras in Zwijndrecht, was niet veel sprake. VVGZ was wat meer in balbezit maar kon het niet uitdrukken in kansen.

VVGZ kwam na 19 minuten wel op voorsprong. Maar dat kwam niet voort uit een uitgespeelde mogelijkheid. Een toegekende vrije trap werd dicht bij de tweede paal gedeponeerd. Een wel oplettende VVGZ’er kon vrijstaand de 1-0 achter doelman Pieter Lerensveld intikken.

Een klein overwicht had VVGZ wel, maar onderleiding van het centrale duo Edinho Piqué en Luc Rozenveld bleef de ’s-Gravendeelse verdediging goed gesloten en hoefde ook Pieter Lerensveld niet veel in actie te komen. Na ruim een half uur spelen kwam ’s-Gravendeel op gelijke hoogte. Gelegenheidslinksback Harry Wierda stoomde via de flank op. Hij passeerde enkele VVGZ spelers en kwam zo naar binnen richting zestienmetergebied. Daar speelde hij Vincent Kroon aan die met een fraaie beweging de bal langs de Zwijndrechtse doelman het doel trof, 1-1.

Na 34 minuten kwam ’s-Gravendeel zelfs op voorsprong. Colin Reening nam slim, snel een vrije trap. De VVGZ goalie stond bij de paal om een muur te formeren. Reening plaatste de bal langs de nog in bouwzijnde muur en de bal verdween in de vrije hoek, 1-2. Dit tot ongenoegen van de VVGZ equipe, die hevig protesteerde omdat de scheidsrechter nog niet gefloten had. In dit geval hoefde hij dit ook niet te doen.

De tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. ’s-Gravendeel verruimde zelfs de voorsprong. Ahmed Aadan werd diep gestuurd en kwam zo vrij voor de VVGZ doelman. Een VVGZ verdediger kon Aadan een halt toeroepen maar deed dat niet volgens de regels. Na enige twijfeling wees de arbiter toch naar de penaltystip. Deze werd verzilverd door Marco Kruijthof, 1-3.

VVGZ kwam met nog 13 minuten te spelen terug tot 2-3. De bal werd via de flank hoog voorgegeven. Een miscommunicatie in de verdediging bij ’s-Gravendeel deed een VVGZ aanvaller in balbezit komen. Deze had weinig moeite om de 2-3 eindstand te bepalen.

Komende dinsdag 19 augustus om speelt ’s-Gravendeel thuis vriendschappelijk tegen Kogelvangers uit Willemstad.  Aanvang op sportpark de Trekdam is 20.00 uur.

Eigenlijk stond op deze datum de bekerwedstrijd tegen OFB gepland, maar deze ploeg heeft zich uit de bekercompetitie teruggetrokken.