21apr 2014

’s-Gravendeel kansloos tegen SSS 2-1

Mocht er nog wát te halen zijn deze competitie, dan had ’s-Gravendeel zeker de drie punten uit Klaaswaal mee moeten nemen. Maar er werd zwak begonnen. Al na vier minuten spelen kwam ’s-Gravendeel op achterstand na onoplettendheid in de defensie. Martin van der Graaf bracht SSS op een 1-0 voorsprong. ’s-Gravendeel werd goed vastgezet door de Klaaswaalse formatie en wist daar niet goed mee om te gaan. De weg naar doelman Ricardo Minnes van SSS kon dan ook maar moeilijk gevonden worden. SSS creëerde genoeg kansen om ’s-Gravendeel op een grotere achterstand te brengen. Zo was het in de tweeëntwintigste minuut de lastig in te tomen Dennis de Cauwer die een grote mogelijkheid maar net overschoot. De speldenprikjes die ’s-Gravendeel uitdeelde zorgden voor weinig gevaar.

Het begin van deel twee was eigenlijk een kopie van het begin van deel één. Onachtzaamheid in de ’s-Gravendeelse verdediging. De geheel vrijstaande Frank van der Linden had geen moeite om Ricardo Bakker voor de tweede maal te verslaan. Een terechte 2-0 achterstand voor ’s-Gravendeel. Na ongeveer een uur wedstrijd kon ’s-Gravendeel onder de druk van SSS uit komen, en verschenen de Seuters voor keeper Ricardo Minnes.

Marco Kruijthof schoot met zijn rechterbeen net naast, nadat hij door Ahmed Aadan bediend werd. SSS bleef gevaarlijk, Ricardo Bakker moest reddend optreden na een inzet van Dennis de Cauwer na weer knullig balverlies in het strafschopgebied. Een minuut later na deze actie was het aan de andere kant van het veld invaller Randy de Man die Vincent Kroon bediende. Kroon tikte de bal net naast. De nummer negen van ’s-Gravendeel kreeg enkele tellen later, tot twee keer toe in één actie de gelegenheid om de aansluiter aan te tekenen. Zijn pogingen liepen uit op niets. Het spel ging heen en weer. Wat voor arbiter Lingen uit Gouda waarschijnlijk iets te snel ging. Zijn waarnemingen werden soms van afstand genomen, wat sommigen de wenkbrauwen deed fronsen. Na zeventig minuten kreeg ’s-Gravendeel loon naar werken. Marco Kruijthof verkleinde de achterstand naar 2-1. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg ’s-Gravendeel nog wat kansjes om een gelijkspel aan deze wedstrijd over te houden, maar slaagde daar niet in. Was ook niet terecht geweest. ’s-Gravendeel keerde met lege handen huiswaarts.

Volgende week geen programma, maar op 3 mei komt één van de koplopers richting ’s-Gravendeel. Aanvang van de wedstrijd tegen Oude Maas is 14.30 uur.