Benevia Dames 1 neemt het op tegen Spivo

19 maart 2014 door de redactie

Zaterdagavond 15 maart speelde Benevia in Spijkenisse tegen Spivo D3. Een aantal dames ontbrak zoals spelverdeelster Jacqueline Hoek, middenspeelsters Danielle Mol en Renske Boog en aanvalster Annemarie van Blitterswijk. Gelukkig wilde Rachel Lupesco van D3 met het eerste damesteam mee om de boel te versterken.

In de eerste set verliep de wedstrijd gelijkwaardig. Benevia had moeite met het spel van Spivo. De tegenstander had enorm veel,  op een onverwachte manier terug. De set werd door Spivo met 26-24 gewonnen.

De tweede set verliep beduidend beter voor Benevia. De servicedruk werd opgevoerd waardoor Spivo moeite had met de pass. De voorsprong in het voordeel van Benevia liep uit tot 9-3. Deze voorsprong is niet meer uit handen gegeven waardoor de set met 25-20 in het voordeel van Benevia werd gepakt.

IN de derde set liet Benevia zich enorm onder druk zetten door 1 goede servicebeurt van Spivo. Met een 10-0 achterstand werd een time-out aangevraagd en werd er orde op zaken gesteld. De pass moest gebracht worden en het initiatief moest genomen worden door Benevia. De achterstand werd in eerste instantie goedgemaakt, maar toen het 12-12 liep Spivo wederom uit. De set werd met 25-17 gewonnen door Spivo.

In de vierde set werd invalster R. Lupesco ingebracht en deze set werd op een eenvoudige wijze met 25-19 gewonnen door Benevia.

Het vreemde patroon van de wedstrijd zette zich door want in de beslissende set nam Spivo weer het initiatief. Het spel dat rommelig verliep werd in het voordeel van Spivo met 3-2 beslecht.

Hetgeen na de wedstrijd overbleef was een kater doordat Benevia niet echt aan spelen is toegekomen. Gelukkig had de jarige L. Schelling heerlijke tapas meegenomen om de avond positief af te sluiten!