Afbeelding bij nieuwsitem '’s-Gravendeel wint van tiental Rhoon 5-1'
09mrt 2014

’s-Gravendeel wint van tiental Rhoon 5-1

Het zou een lastige middag kunnen worden voor ’s-Gravendeel tegen koploper Rhoon. Daar zag het in de beginfase ook naar uit. De vele positiewisselingen stichtten verwarring bij ’s-Gravendeel.

Zo ook al na zeven minuten. Na onachtzaamheid in de verdediging werd net buiten het strafschopgebied een vrije trap toegekend aan Rhoon. Het was Rick Verbrugge die zich klaarmaakte om deze vrije trap te nemen. Verbrugge joeg de bal langs doelman Ricardo Bakker en deze verdween klem in de rechterbovenhoek waarna de 0-1 een feit werd.

Het smaakte naar meer en de druk op de verdediging van ’s-Gravendeel was groot. Een wat vreemde actie van Ricardo Bakker in de zeventiende minuut bracht haast de 0-2 op het scorebord. Met een soort van volley wilde hij redding brengen op rand zestien. De bal schoot als een raket in de lucht, waarna het gevaarlijk bij het doel neerdaalde. Ternauwernood werd de bal tot corner verwerkt.

De ommekeer van de wedstrijd kwam na drieëndertig minuten spelen. Een diepe bal van Dave Schaeffer in het strafschopgebied werd niet goed getaxeerd door doelman Remy Brugts. De bal stuiterde tussen hem en de inlopende Marco Kruijthof. De onfortuinlijke keeper miste totaal de bal, maar niet Marco Kruijthof die daarbij een flinke tik kreeg. Scheidsrechter Hollenberg uit Rotterdam wees resoluut naar de penaltystip en toonde Brugts de rode kaart, nadat hij wel eerst het gele kartonnetje in zijn hand had. Reservedoelman Noury de Jong nam de plaats in van Brugts en Richard Donker was de man die het veld moest verlaten om van Rhoon een tiental te maken.

Marco Kruijthof zelf ontfermde zich over de strafschop, via de vingertoppen van De Jong verdween de bal in het doel 1-1. ’s-Gravendeel rook kansen en kreeg daar ook de mogelijkheden voor. Vlak voor rust kwam ’s-Gravendeel zelfs op voorsprong. En weer wees Hollenberg naar de penaltystip. Melvin Zimmerman solode zichzelf het strafschopgebied in en werd gehaakt en daardoor uit balans en ten val gebracht. Marco Kruijthof verzilverde wederom de toegekende strafschop, 2-1.

Het was te verwachten dat ’s-Gravendeel in de tweede helft meer pressie op de verdediging van Rhoon ging brengen. En zo geschiedde. Moet wel gezegd worden dat Rhoon gewoon probeerde te voetballen en zich niet groepeerde voor het eigen doel. Zo kreeg ’s-Gravendeel de ruimte die het ook benutte. Na eenenvijftig minuten spelen was het Ahmed Aadan die na een knappe kapbeweging met links uithaalde en net overschoot. Tien minuten later was hij wel succesvol. Een identieke situatie, een kapbeweging op rand zestien en met links uithalen. Ditmaal was De Jong wel geslagen en werd de voorspong verruimd naar 3-1.

Zo’n vijf minuten later een schitterende wisselpass van Rémon Barendrecht vanaf rechts naar de linkerzijde van het veld naar Marco Kruijthof, Hij bracht de bal voor maar de kopbal van Jessy Lopes Barreto verdween over het doel. Natuurlijk waren er mogelijkheden voor Rhoon, maar de verdediging onder leiding van Robin de Jong en Jorrit van Driel stond solide. Met nog twintig minuten op de klok vergrootte ’s-Gravendeel de voorspong. De op rechts doorgebroken Jessy Lopes Barreto bracht de bal voor het doel. Goed en slim voor zijn man komend tekende Ahmed Aadan probleemloos de 4-1 aan. Jessy Lopes Barreto maakte in de tweeëntachtigste het leed nog erger voor Rhoon. Doelman De Jong verwachtte waarschijnlijk een voorzet van de opkomende rechtsback. Het voorzetachtige schot van Lopes Barreto verraste echter de doelman en hiermee kwam de 5-1 eindstand op zijn naam.

Voor velen misschien een verrassende uitslag, maar binnen ’s-Gravendeel werd er serieus toegeleefd naar deze wedstrijd en werd het daardoor misschien wel beloond met drie punten.
Ook zal er toegeleefd moeten worden naar de volgende wedstrijd a.s. zaterdag uit tegen FC Binnenmaas. Aanvang in Maasdam is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Jessy Lopes Barreto, Robin de Jong, Jorrit van Driel, Jordy Baars,
Dave Schaeffer (83ste Robert de Heer), Melvin Zimmerman, Marco Kruijthof, Eugene Simon
(8ste Marco de Geus)(74ste Jeroen v/d Stel), Rémon Barendregt, Ahmed Aadan.