Gelijkspel voor VV 's-gravendeel

17 december 2013 door de redactie

Laatste wedstrijd 2013 eindigt voor ’s-Gravendeel in gelijkspel tegen NBSVV 1-1

Het lukte ’s-Gravendeel niet om in de laatste competitiewedstrijd van 2013 de winst naar zich toe te trekken. De wil was er wel in de beginfase. Al na een zestal minuten was er een poging van Vincent Kroon die doelman Robin Barendrecht op de proef stelde. Maar de bal verdween naast het doel.

Na ruim twintig minuten wederom een kans voor ’s-Gravendeel om op voorsprong te komen. Maar tot driemaal achter elkaar werden de inzetten geblokt door een been of keeper Barendrecht stond in de weg.

Hierna bloedde de eerste helft een beetje dood. Beide ploegen hadden niet het vermogen om echt gevaarlijk te worden en de kansen die uit de aanvallen voortkwamen leverden voor beide doelmannen niet echt een probleem op. De brilstand bleef na vijfenveertig minuten op het scorebord staan.

De klok stond nog op vijfenveertig en ’s-Gravendeel kreeg al de eerste kans. Was het een schot op doel of een harde voorzet van Eugene Simon, de bal kwam voor de voeten van Jamal Abdalla nadat  Simon de bal laag in het strafschopgebied bracht. Misschien nog niet helemaal warm, maar Abdalla mikte de bal over het doel.

Veel balverlies van zowel ’s-Gravendeel en NBSVV maakte het spel er niet echt aantrekkelijker op. Na achtenvijftig minuten werden de Nieuw-Beijerlanders gevaarlijk. Een scrimmage voor het doel van ’s-Gravendeel leverde echter op dat moment geen succes op voor NBSVV. Maar na zesenzestig minuten was het wel de bezoekende ploeg die op voorsprong kwam. Onachtzaamheid in de verdediging van ’s-Gravendeel leverde balbezit op voor Danny Pelizzon die zich geen moment bedacht en de bal over de uitlopende Ricardo Bakker heen lobde en zo NBSVV aan de voorsprong hielp.

Scholts verving kort hierna de jeugdige verdediger Robin de Jong, voor Rémon Barendregt en voor extra aanvallende impulsen. Het had na zesenzeventig minuten effect. Een dieptepass van Jordy Baars, die de geblesseerde Eugene Simon verving, bracht Ahmed Aadan in balbezit. De kleine Somaliër zette Vincent Kroon in stelling en ditmaal was de spits wel succesvol 1-1.

De druk op de verdediging van NBSVV werd groter, maar de 2-1 bleef uit. Alhoewel het Marco Kruijthof was die in blessuretijd de man of the match had kunnen worden. Hij kapte zichzelf schitterend vrij en geheel vrijstaand voor doelman Barendrecht mikt hij de bal tegen de buitenkant van de paal, waarna de bal naast het Nieuw-Beijerlandse doel verdween.

Scheidsrechter Brouwer, die dit duel de kaarten op zak hield, vond het hierna wel goed en blies voor het einde van dit duel, dat wat amusementswaarde betreft niet hoog scoorde.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor ’s-Gravendeel is zaterdag 18 januari 2014. Dan weer een derby. Dan komt Piershil op bezoek op sportpark De Trekdam.

Opstelling ’s-Gravendeel

Ricardo Bakker, Jessy Lopes Barreto, Robin de Jong (70ste Rémon Barendregt), Jorrit van Driel, Eugene Simon (70ste Jordy Baars), Melvin Zimmerman, Ahmed Aadan, Marco van Zomeren, Marco Kruijthof, Vincent Kroon, Jamal Abdalla.

Opstelling NBSVV

Robin Barendrecht, Stefan Hokke (Marnik Briegoos), Ivo van Alphen, Jaap Wessels, Alex Bestebreur, Danny Pelizzon, Hans-Jan van Genderen, Patrick Visser (Benjamin Eenkhoorn), Stefan van Alphen, Brent de Haan, Niels Jacobs.

Scoreverloop

66ste 0-1 Danny Pelizzon
76ste 1-1 Vincent Kroon

Wedstrijdverslag gemaakt door Jeffrey Nathalia, elftalleider ’s-Gravendeel.

Programma ’s-Gravendeel

Op woensdag 18 neemt ’s-Gravendeel deel aan het ZPRESS/Spiering zaalvoetbaltoernooi in de Tienvoet in Heinenoord. ’s-Gravendeel speelt poulewedstrijden tegen Zinkwegse Boys (19.00 uur), GOZ (19.48 uur), Heinenoord (20.36 uur) en ZBVH (21.24 uur).
Op donderdag 19 december zijn de finalewedstrijden.

Op zaterdag 4 januari 2014 wordt bij de v.v. ’s-Gravendeel de Nieuwjaarsinstuif gehouden.
Om 14.00 uur wordt er een wedstrijd gespeeld tussen ’s-Gravendeel 1 en oud-’s-Gravendeel.

Van woensdag 8 januari t/m zondag 12 januari 2014 verblijft de selectie van ’s-Gravendeel voor een trainingskamp in Marbella (Spanje).