VV 's-Gravendeel geeft voorsprong uit handen

01 december 2013 door de redactie

’s-Gravendeel zinspeelde op een soort van revanche tegen S.S.S.. Immers, de twee wedstrijden die in het vorige seizoen werden gespeeld werden beiden verloren. Het initiatief lag echter in de beginfase bij de bezoekers. Het zette al vroeg druk en ’s-Gravendeel kon niets meer doen dan achteruit lopen.

De eerste mogelijk was wel voor ’s-Gravendeel. De zacht ingeschoten poging van Marco Kruijthof was geen probleem voor keeper Ricardo Minnes. SSS bleef jacht maken op een eventuele vroeg treffer, maar slaagde daar niet in. ’s-Gravendeel kwam meer onder de druk van SSS vandaan en verscheen wat vaker voor het doel van SSS. Het was Melvin Zimmerman, die na 25 minuten een paar knappe kapbewegingen uit de hoed toverde, maar zijn inzet verdween naast het doel. Kort daarna moest Minnes reddend optreden toen Ahmed Aadan de kwaliteiten van de keeper op de proef stelde.

Na iets meer dan een half uur spelen moest Minnes wel de gang naar het net maken. Marco Kruijthof zette ’s-Gravendeel op voorsprong nadat een inzet van Jordy Baars werd gekeerd. Het was voor Kruijthof geen probleem op de 1-0 op het scorebord te zetten. Vlak voor rust kreeg dezelfde Kruijthof nog de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, doelman Minnes stond op de goede plek en wist zijn ploeg te behoeden voor een grotere achterstand.

Na de theepauze werd het een beetje gezapig. Het spelde golfde heen en weer, maar tot doelpunten kwam het niet. Het duurde tot de 70ste minuut voordat er weer wat gevaar werd gesticht voor een van de doelen. Ahmed Aadan speelde knap een verdediger uit, maar zijn inzet belandde naast het doel. Marco Kruijthof kreeg een minuut daarna nog een grote mogelijkheid, Minnes kon met een hand redding brengen.

Na dit offensief van ’s-Gravendeel kwam SSS op gelijke hoogte. De bal werd vanaf de rechterkant hard voorgegeven en de geheel vrijstaande Ruud Fransens kon in het 5 meter gebied feilloos de gelijkmaker inkoppen. Kleine tegenslag voor ’s-Gravendeel dat vanaf dit moment teveel achteruit liep en daardoor SSS de mogelijk gaf om gevaarlijker te worden.

Toch kwam ’s-Gravendeel in de 77ste minuut op voorsprong. Een indraaiende vrije trap van Melvin Zimmerman werd slecht uitverdedigd. De bal kwam op rand zestien voor de voeten van Jorrit van Driel, die al liggend uit het niets uithaalde. De bal verdween via de paal achter Minnes, 2-1.

De winst leek in de knip te zitten. Leek, want het was invaller Remy Sluimers die pas twee minuten in het veld stond en de gelijkmaker op zijn voet had. Na niet attent reageren van de verdediging van ’s-Gravendeel was het Sluimers die daar gebruik van maakte en uit het niets uithaalde en doelman Ricardo Bakker het nakijken gaf. De 2-2 was een feit.

Vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Van Lith nog een opvallend moment. Een inzet aan ’s-Gravendeelse zijde werd binnen het strafschopgebied door een van de SSS verdedigers met de hand gekeerd. De wat warrig fluitende leidsman uit Honselersdijk zag dit echter ‘over het hoofd’ en liet doorspelen. Niet lang na dit voorval floot Van Lith voor het einde van de wedstrijd, waarbij beide ploegen genoeg moesten nemen met het ene puntje.

Volgende week reist ’s-Gravendeel naar Poortugaal om het op sportpark Polder Albrandswaard op te nemen tegen Oude Maas. Aanvang 14.30 uur.