28okt 2013

Wedstrijdverslag dames HWVV Benevia

Zaterdag 26 oktober 2013 begon een uitgedunde selectie dames van HWVV Benevia aan de thuiswedstrijd tegen Volley Voorne. Beide spelverdeelsters waren afwezig, waarvan Jacqueline van Leeuwen vanwege een blessure langdurig is uitgeschakeld. Leni Schelling nam de honneurs waar op deze positie.

De eerste set begon wat rommelig, de dames moesten even wennen aan de nieuwe opstelling en keken al snel aan tegen een achterstand van 1-7. Na een tactische time-out werd deze achterstand snel teruggebracht tot 15-15. Volley Voorne kwam echter weer terug in hun spel en wist de set weer naar zich terug te trekken, waardoor Benevia wederom achter kwam te staan met 17-20. Mede door een aantal sterke servicebeurten maakte Benevia een eindspurt en werd de set uiteindelijk gewonnen met 26-24.

Helemaal warmgedraaid en ingespeeld begon Benevia sterk aan de tweede set. Er werd gevarieerd in de spelverdeling en in de aanval. Deze set lieten de dames zien dat zij terecht bovenin de eerste klasse meedraaien. Via 10-5 en 21-12 werd deze set gemakkelijk gewonnen met 25-13.
Ook de derde set begon Benevia voortvarend en al snel werd een voorsprong bereikt van 19-9. Na een time-out van de tegenstander keerde echter het tij. Fout op fout werd gemaakt en de dames leken steeds meer tegen zichzelf aan het spelen. Volley Voorne profiteerde hiervan en wist het gat te dichten tot 20-17. Benevia hervond zichzelf echter op tijd en trok de set middels een sterke serie naar zich toe te trekken met 25-17.

Met vier punten op zak werd in de vierde set gespeeld voor het bonuspunt. De dames pakten direct een kleine voorsprong en zorgden er door tactisch en gevarieerd spel via 14-8 en 22-20 voor dat ook deze set winnend werd afgesloten met 25-21.

De dames van HWVV Benevia zijn dit seizoen gestart met vier overwinningen op rij. De eerstvolgende wedstrijd spelen zij aanstaande vrijdag om 19.30 uur tegen Move4u in Vlaardingen, waar zij de ongeslagen reeks hopen uit te breiden.