logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
15okt 2013

Kunstrijdsters starten wedstrijdseizoen

Afgelopen zaterdag kwamen de  rijdsters van Kunstrijvereniging de Drechtsteden in actie tijdens  de eerste internationale wedstrijd van het seizoen in Leuven, België.

Een internationale wedstrijd die door de deelnemers van de kunstrijvereniging DDD benut wordt als een voorbereiding op het aankomende seizoen, het niveau te verkennen en de nieuwe küren te testen.

De Dordtse vereniging vertrok met  een afvaardiging van negen rijdsters in o.a. de categorieën Junioren en  Senioren Dames, Advanced Novice en de jongste rijdsters in de categorie Miniemen.

Junioren:
De 18-jarige Tara Reijns uit Oud-Beijerland en de 17e jarige Romy de Sterke uit ’s-Gravendeel kwamen in actie in de categorie Junioren Dames waar Tara 3e  werd en Romy op de 9e plaats eindigde.

Senioren:
De  17-jarige Niki Wories uit Almere en Nederlands Kampioene Junioren eindigde in Leuven op de 1e plaats.
De 18-jarige  Winnie Dekker  uit Dordrecht werd 2e.

Ridderkerkse Amber IJsselstein (15) reed een prima kür en eindigde op de 4e plaats in de categorie Advanced Novice.

De deelneemsters van de DDD hebben in deze wedstrijd  kuren laten zien met dubbele en drievoudige sprongen, dubbel axels, gewaagde pirouetten en moeilijke passen. De zeer volwassen kuren, die passen bij het Junioren en Senioren niveau beloven een spannende competitie in het komende wedstrijdseizoen.

In de categorie Miniemen groep 1 eindigde Papendrechtse Isa van Swieten (10) op de 8e plaats en Julia van Rennes uit Klaaswaal (9) werd 15e.

In de categorie Miniemen groep 2 eindigde de Dordtse Isabella Smit op een prima 6e plaats, Dani Loonstra (8) uit Barendrecht werd 12 en Dordtse Rosalie van Wageningen (10) eindigde op de 14e plaats.

Op  19 oktober zullen de rijdsters van DDD zich presenteren in de eerste  selectiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap in ’s-Hertogenbosch.

Magic Skate Trofee in Breda levert podiumplaatsen voor DDD rijders:

Met 1 rijder en 10 rijdsters werd deelgenomen aan de Magic Skate Trofee 2013 in Breda
In Breda werd in een zgn Bokalen wedstrijd door diverse rijd(st)ers het podium beklommen.

In de categorie Aspiranten A waren de 1e vier plaatsen voor DDD rijdsters en was het de 7 jarige Tara Werkman uit H.I. Ambacht die de hoogste trede op het podium mocht beklimmen gevolgd door de Dordtse Esra Drijver ((8) en Britt Harmsen (8) uit Puttershoek op de 3e plaats. Do Hoogerbrugge ((7) uit H.I. Ambacht werd 4e.

In de categorie Maxi werd de Barendrechtse Annemieke de Pater 1e.
In de categorie Teens B heren was de 1e plaats voor Loek Laurens (13) uit Strijen.

Er kwamen na dit weekend  dan ook veel bekers mee naar Dordrecht.



Deel dit bericht met je vrienden!