Geen eerherstel 's-Gravendeel-SSS

12 mei 2013 door de redactie

’s-Gravendeel wilde zich revancheren tegen SSS. De Seuters zaten immers in Marbella toen de heen wedstrijd in ’s-Gravendeel gespeeld moest worden. Met de thuisblijvers, 2de elftalspelers, jeugd en wat oudgedienden werd toen met 0-2 verloren.

’s-Gravendeel begon voortvarend, meer balbezit en drukzetten naar voren. De twee eerste kansen waren echter voor SSS. In de zevende en negende minuut werden die door de voorwaartsen om zeep geholpen na slippertjes in de verdediging van ’s-Gravendeel. Marco Kruithof had de eerste opgelegde kans voor ’s-Gravendeel, de lat bracht redding voor SSS. Na zesendertig minuten was het wel raak. Goaltjesdief Vincent Kroon haalde vanaf rechts knap uit en passeerde doelman Ricardo Minnes. Jordy Baars gaf nog wel het beslissende tikje, maar de bal was de lijn al gepasseerd. Hiermee tekende Kroon zijn negentiende seizoenstreffer aan.

’s-Gravendeel had nog enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. De 0-1 bleef in de rust op het scorebord staan.

Het gebeurde ’s-Gravendeel dit seizoen wel vaker, een goede eerste helft gevolgd door een mindere. Dat gebeurde ook nu tegen SSS. De ploeg uit Klaaswaal was nu wat feller. Het mondde in de vierenvijftigste minuut tot de gelijkmaker. Een vrije trap net buiten de zestien kon nog knap gekeerd
worden door doelman Kevin Ipskamp, maar de rebound was een prooi voor de wel oplettende Maarten van Rennes, 1-1.

Na deze gelijkmaker raakte ’s-Gravendeel de kluts kwijt. Slordigheden in de dekking en onnauwkeurigheden in de passing leidden tot hachelijke situaties voor het doel van ’s-Gravendeel. De keren dat het voor het doel van SSS kwam, waren minimaal. Het was eigenlijk wachten tot SSS op voorsprong kwam.

Die kwam ook vijf minuten voor het eindsignaal. Ipskamp verwerkte een corner niet goed. Het was Emiel Elvers die het cadeautje verzilverde. Een minuut later werd de 3-1 eindstand bereikt. Frank v/d Linden was hier verantwoordelijk voor. Moet wel gezegd worden dat bij een actie hiervoor doelman Ipskamp geblesseerd op de grond bleef liggen na een botsing met een eigen verdediger en een aanvaller van SSS. Zijn plek werd voor twee minuten ingenomen door Rémon Barendregt.

Hiermee eindigde Barendregt de competitie zoals hij begon, als doelman. Voor ’s-Gravendeel zit het seizoen erop, in de eindrangschikking zijn de Seuters op een zesde plaats te vinden .