08mei 2013

's-Gravendeel haalt uit tegen Oud-Beijerland

Behalve de uitslag, waren er zeker tegenstellingen ten opzichte van de wedstrijd in Oud-Beijerland. Toen was het koud en nat. Nu een zonnetje en een aardige temperatuur.

Een uitslag als in Oud- Beijerland kon het in degradatie verkerende Oud-Beijerland niet gebruiken. Het werd toen 1-7. Het liep anders af. Direct na de aftrap was het Rémon Barendregt die binnen de minuut ’s-Gravendeel al op voorsprong kon brengen. Zijn vizier stond nog niet op scherp. Maar drie minuten later was de oud doelman wel succesvol. Vincent Kroon werd net buiten het strafschopgebied ten val gebracht, waarna scheidsrechter Forsthövel ’s-Gravendeel een vrije trap toekende. Met een precies genomen trap, plaatste Barendregt de bal langs de muur en langs keeper Peter Konings waarmee de 1-0 een feit was.

Voor Oud-Beijerland nog tijd genoeg om te herstellen. Daar wilde ’s-Gravendeel niet aan meedoen, want een minuut later was het alweer raak. De man van de assists bij ’s-Gravendeel, Marco Kruithof, speelde de geheel vrijstaande Vincent Kroon aan die weinig moeite had om de 2-0 aan te tekenen. Oud-Beijerland leek toen al gebroken. Er waren zeven minuten gespeeld en de 3-0 kon al op het scorebord gezet worden. Een pass van Jorrit van Driel werd goed doorgekopt door Rémon Barendregt. Vincent Kroon reageerde hier attent op en passeerde voor de derde maal doelman Konings, en dus Kroon’s tweede.

Het had na een kwartier spelen al 4-0 kunnen zijn. Ware het niet dat doelman Konings redding bracht na een schot van afstand van Marco van Zomeren. Hierna zakte het een beetje weg. Oud-Beijerland wilde er alles aan doen om een grotere uitslag te voorkomen en wilde de aanvalsdriften van ’s-Gravendeel verstoren. Dat duurde tot de drieëndertigste minuut, toen het wel 4-0 werd. Het was Vincent Kroon die hier verantwoordelijk voor was en daarmee een loepzuivere hattrick op zijn naam zette.

Voor de rust moest doelman Konings voor de vijfde maal de gang naar het net maken. Met een schitterende steekpass bezorgde Marco van Zomeren Bojan Stefanov de bal. De niet zelfzuchtige verdediger gunde Marco Kruithof zijn doelpuntje, waarmee het 5-0 werd.

De eerste kans in de tweede helft na drie minuten was voor Marco van Zomeren, Konings redde ternauwernood. Maar binnen het uur werd het toch 6-0. De ingevallen Jordy Baars draaide knap bij zijn verdediger weg, waarna hij verrassend uithaalde en doelman Konings in de korte hoek passeerde. Het zakte hierna wat weg bij ’s-Gravendeel. Het werd wat slordig en de precisie ontbrak. Oud- Beijerland kon hiervan wat profiteren, maar het was niet doeltreffend. Het zevende doelpunt van ’s-Gravendeel kwam voort uit een strafschop. Marco van Zomeren ging één van zijn solo’s aan en werd binnen de zestien onderuit gehaald. De middenvelder ging zelf achter de bal staan en op een Panenka/Pellè achtige wijze, stiftte hij de bal langs de graaiende Konings. Hiermee was de wedstrijd helemaal gespeeld, ware het niet dat scheidsrechter Forsthövel ook Oud-Beijerland nog een strafschop toekende.

Die waarneming deed hij vanaf de middenlijn. Achteraf bekende hij dat zijn waarneming niet juist was. Hatim Oucherif redde de eer voor Oud-Beijerland door de toegekende strafschop te verzilveren. De klok had amper de negentig minuten aangetikt toen de leidsman floot voor het einde van de wedstrijd. ’s-Gravendeel deed wat het moest doen, de laatste thuiswedstrijd voor de competitie winnend afsluiten.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel uit tegen S.S.S. Nu wel met een eerste elftal.
Aanvang op Sportpark S.S.S is 14.30 uur.

Kevin Ipskamp, Michel van Twist (46ste Sylvester Baars), Jorrit van Driel, Robert de Heer (72ste Ahmed Aadan), Bojan Stefanov, Melvin Zimmerman, Jessy Lopes Barreto (46ste Jordy Baars), Marco Kruithof, Marco van Zomeren, Rémon Barendregt, Vincent Kroon