logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wedstrijd waterpoloheren tegen BZC'
25mrt 2013

Wedstrijd waterpoloheren tegen BZC

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 23 maart 2013 hun negentiende wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij BZC 2 uit Bergambacht. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel beschikten over een compleet team. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en konden zij gebruik maken van twee wisselspelers.

Een eerder treffen tegen de huidige nummer twee eindigde tijdens de eerste confrontatie nog in een nipte overwinning met slechts één doelpunt verschil voor de heren uit Bergambacht.

De eerste periode kende voor de 's-Gravendelers een voortvarende start. Binnen een minuut was het al direct raak voor ZVS dat via Wessel Boersma tekende voor de openingstreffer. Echter raakte ZVS de voorsprong nog geen minuut later al weer kwijt. BZC stelde snel orde op zaken en tekende welgeteld dertien seconden later voor de gelijkmaker. Niet veel later kwamen zij via een verkregen strafworp zelfs op voorsprong.

Ook in de tweede periode bleken beide teams aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig terrein prijs. BZC liep langzaam uit maar de 's-Gravendelers wisten goed in hun kielzoog te blijven. Uiteindelijk troffen de bezoekers driemaal doel en de Seuters twee keer via Wessel Boersma.

Het beeld van de voorgaande periodes was ook in het derde kwart goed zichtbaar. Ondanks dat BZC de betere papieren had toonde ZVS haar enorme vechtlust. Het lukte de 's-Gravendelers dan ook om voor het eerst een periode af te sluiten waarin zijn meer wisten te scoorden dan hun tegenstander. BZC troef slechts eenmaal doel en ZVS maakte er twee via Dennis Brobbel en Dylan Ballijns. Daardoor waren de spanning en aansluiting terug in de wedstrijd. De achterstand van de 's-Gravendelers was daardoor teruggelopen tot slechts nog één doelpunt. Een manminder in de slotseconden wist ZVS vakkundig weg te werken.

In de vierde en tevens laatste periode maakte BZC uiteindelijk toch het verschil. Daar waar de heren uit Bergambacht het geluk aan hun zijde hadden lukte het de formatie Van Helfteren niet meer om tot scoren te komen. Uit een manmeer die ZVS niet afmaakte wist BZC via een counter te scoren. Uiteindelijk zouden de bezoekers nog tweemaal scoren, iets waar ZVS niet meer in wist te slagen. De nummer twee uit de competitie ging met de overwinning huiswaarts en liet de 's-Gravendelers met lege handen achter.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 1x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 5x / 2x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Wessel Boersma scoorde drie keer en was daarmee topscoorder. Dennis Brobbel en Dylan Ballijns troffen ieder eenmaal doel.

1e periode: 1-2 (1-2 tussenstand)
2e periode: 2-3 (3-5 tussenstand)
3e periode: 2-1 (5-6 tussenstand)
4e periode: 0-3 (5-9 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 6 april 2013. Zij zullen dan spelen tegen de NZ&PC 1 in zwembad Aquamar te Katwijk (ZH) om 17.30 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!