's-Gravendeel pakt winst op Rockanje

24 maart 2013 door de redactie

Op een ijskoud sportpark de Drenkenling trad ‘s-Gravendeel aan tegen het in degradatie verkerende Rockanje. Het was gelijk al duidelijk wat de bedoelingen van de thuisploeg waren. De aanvallende impulsen van ‘s-Gravendeel opvangen vanaf de middenlijn en ‘s-Gravendeel het spel laten maken.

Dat resulteerde al snel na het beginsignaal in een riante mogelijkheid, een genomen vrije trap van Marco van Zomeren werd net overgekopt. Hoewel ‘s-Gravendeel veelvuldig in balbezit was, waren er toch nog wat kansjes voor Rockanje en had het de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Nadat Jordy Baars knap werd uitgekapt door Ali Al Asade zette hij zichzelf vrij voor Ricardo Bakker, zijn inzet belandde naast het doel. ‘s-Gravendeel bleef de drang naar voren houden. Niet lang na de inzet van Al Asade was het Vincent Kroon die ‘s-Gravendeel op voorsprong kon zetten. Een indraaiende vrije trap van Marco van Zomeren, plaatste Kroon net over de lat. Maar een minuut later was dezelfde Kroon wel succesvol. Na een fantastische steekpass werd hij voor keeper Dennis Bredius gezet. Al vallend en struikelend punterde hij de bal langs Bredius en noteerde de 0-1.

Op een slecht bespeelbaar veld was het lastig om voetballend goed uit de verf te komen. De bal stuiterde alle kanten op waardoor er soms knullige situaties ontstonden. Om dat te omzeilen werd er misschien toch te vaak de lange bal gezocht door ‘s-Gravendeel. Maar met het aandringen op het doel van Rockanje verruimde ‘s-Gravendeel toch de stand. Marco Kruithof speelde zichzelf knap vrij, en na een half uur spelen kwam de 0-2 op het scorebord. 10 minuten voor de rust kon ‘s-Gravendeel op een verdiende grotere voorsprong komen. Nadat Vincent Kroon diep werd gestuurd door de jarige Jordy Baars, mikte hij over de uitlopende Bredius, maar ook over het gapende doel. Met de 0-2 voorsprong werd er gerust en verlangend naar de warme thee, werden de kleedkamers opgezocht.

En hoe kan het zijn dat na de thee het beeld van de tweede helft heel anders was. Waar de verwachtingen waren dat ‘s-Gravendeel de voorspong verder wilde uitbouwen, was het Rockanje dat het heft in handen nam. ‘s-Gravendeel verloor de slag op het middenveld en Rockanje drong aan richting Ricardo Bakker. De Seuters konden niet anders doen dan tegenhouden, en de aanvallen die het zelf wilde opzetten hadden weinig vervolg. Het was Ricardo Bakker die zijn ploeg met fraaie reddingen nog op de nul kon houden. In de 67ste minuut moest hij dan toch de gang naar het net maken. Nadat hij eerst reddend moest optreden, belandde de terugkaatsende bal op het hoofd van Wouter van Linschoten. De aansluiter was hierdoor een feit, 1 - 2.

Rockanje voelde dat er meer uit te halen was. De aanvalsdriften werden groter. Echter, de inzetten van o.a. Ali Al Asade en Jurjen Schrage konden geen doel treffen. Door kunst en vliegwerk kon de verdediging van ‘s-Gravendeel stand houden. Vlak voor het einde bloeide er een discussie op. Moet aangeschoten hands in het strafschopgebied bestraft worden met een penalty. Duidelijk was wel dat het gebeurde, maar de wat warrig leidende scheidsrechter Klomp zag geen aanleiding om hier een strafschop voor te geven. De mogelijkheid voor 1-3 bleef dus uit. Maar in blessuretijd kwam die er wel. De voor Leon Heijden ingevallen Jessy Lopes Barreto worstelde zich door de verdediging van Rockanje en kwam vrij voor doelman Bredius. Hij bedacht zich geen moment en zorgde ervoor dat Bredius voor de derde maal werd gepasseerd. Door deze winst, en het verlies van SSS schuift ‘s-Gravendeel een plekje op en is het zicht naar de top weer wat dichterbij. Hoewel het ‘gat’ naar koploper SC Botlek wel wat groot is.
Het Paasweekeind is ‘s-Gravendeel volop actief. Paaszaterdag wordt er in Oude Tonge gespeeld tegen DBGC en op Paasmaandag is SNS de tegenstander op Sportpark de Trekdam. Aanvang van beide wedstrijden is 14.30 uur.