logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
21mrt 2013

ADO zet met promotie kroon op het werk

ADO mag zich volgend zaalkorfbalseizoen weer meten met de ploegen in de tweede klasse. De ’s-Gravendeelse formatie van trainer Jeroen van de Rovaart promoveerde namelijk vanuit de derde klasse door de beslissingswedstrijd tegen Tiel’72 overtuigend tot een goed einde te brengen: 18-12.

De klauterpartij naar een hoger niveau betekende de kroon op een constante reeks prestaties in het voorbije zaalseizoen. ADO begon de competitie in de derde klasse L nog met een vernederend plak slaag bij Trekvogels (20-10 nederlaag), maar zette vervolgens een ijzersterke reeks neer. Thuis werden alle zeven duels in winst omgezet, van kampioen Synergo werden drie (op vier) punten gepakt en de tweede plek in de eindrangschikking leidde naar een barrage met Tiel’72, de nummer twee van 3G, voor één plek in de tweede klasse.

Voor Tiel’72 gold een heel ander verhaal. Die ploeg had, in tegenstelling tot ADO dat altijd in de achtervolging was op Synergo dat niet meer te achterhalen bleek, lang uitzicht op het kampioenschap maar greep uiteindelijk mis. Het extra duel in sporthal De Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel was voor die ploeg dus bepaald geen bonus.

Jeroen van de Rovaart, die aan het einde van dit seizoen plaats maakt bij ADO voor Edwin Jansen, had zich dankzij collega-trainers Remco den Otter (Vitesse, in het verleden even werkzaam bij ADO) en Marcel Versteeg (DSO), laten informeren over de kracht van Tiel’72 dat in de zaal de titel aan Duko had moeten laten. De AH/Van der Poel-brigade zou heel gedegen  en geduldig moeten spelen tegen het fysiek sterke Tiel en zich vooral als collectief moeten presenteren. In die opdrachten slaagde ADO op het moment suprème prima.

Gesteund door een mooi blauw-wit legioen, dat heerste op de tribunes in Nieuwerkerk aan den IJssel, begon Alles Door Oefening nog zenuwachtig, maar nadat Hans van der Beek de 2-2 op het bord had gezet groeide het Hoeksche Waardse zelfvertrouwen. Arie Koster en Arjen Kreeft heersten in de rebound voor ADO, dat over veel schijven gevaarlijk bleek. Belangrijke treffers van de zussen Carola en Samantha Heijden leverden een 10-6 voorsprong halverwege op.

Meteen na de pauze leek ADO korte metten te maken met Tiel’72, dat echter terugkrabbelde tot 13-10 en zo de spanning in het duel even aanwakkerde. Captain Hans van der Beek gaf zijn ploeg echter weer lucht, waarna de ’s-Gravendeelse machine soepel draaiend naar het einde speelde en vol overtuiging de promotie naar de tweede klasse greep.

,,ADO heeft absoluut wat in de tweede klasse te zoeken,’’ stelde Jeroen van de Rovaart nadat de stap naar een hoger niveau beklonken was. ,,Deze groep, waaruit alleen Ester van der Beek wegvalt omdat zij stopt aan het eind van dit seizoen, kan zich nog verder ontwikkelen. Dit succes hebben we afgedwongen via een mooie ongeslagen reeks.’’ Speler Pieter Kreeft toonde zich al even enthousiast. ,,We hebben dit met z’n allen gedaan, dat maakte ons ook in deze beslissingswedstrijd zo sterk. Heerlijk dat we het zo hebben kunnen afmaken.’’

Scores ADO: Pieter Kreeft (4x), Arjen Kreeft (4x), Hans van der Beek (3x), Carola Heijden (3x), Arie Koster (3x) en Samantha Heijden.

Lange tijd om na te genieten van het zaalsucces heeft ADO niet. Op zaterdag 30 maart 2013 wordt de veldcompetitie in de derde klasse K, waarin ADO ook nog kans maakt op promotie, hervat met een uitduel bij concurrent Seolto.



Deel dit bericht met je vrienden!