17mrt 2013

Verdiende winst VV 's-Gravendeel

De eerste thuiswinst van 2013 was afgelopen zaterdag dan voor ’s-Gravendeel een feit.

Het kwakkelende Rijnmond HS was daar het slachtoffer van. En dat de Seuters er zin in hadden bleek in de beginfase. Want enkele minuten na het beginsignaal kreeg ’s-Gravendeel een opgelegde kans, maar deze werd moeizaam verwerkt door doelman Jesse Zeegers. Een minuut later was het wel raak. Via een genomen vrije trap van Marco Kruithof belandde de bal voor de doelmond van Rijnmond HS. Door niet goed uitverdedigen kwam de bal bij Marco van Zomeren, die de 1-0 inkopte. Het rommelde bij de ploeg uit Hoogvliet. Het had geen antwoord op het druk zetten van ’s-Gravendeel, dat daardoor veelvuldig in balbezit kwam en aardig wat kansen creëerde.

Na 12 minuten spelen kon ’s-Gravendeel de voorsprong zelfs al vergroten. In een rommelige situatie na weer een indraaiende vrije trap van Marco Kruithof kreeg Vincent Kroon een uitgelezen kans om de 2-0 aan te tekenen, zijn inzet belandde naast het doel van Rijnmond HS. De verdiende 2-0 kwam toch op het scorebord. De verdediging van Rijnmond HS had moeite met de gevaarlijke indraaiende vrije trappen. Een identieke situatie van enkele minuten daarvoor bracht weer verwarring. Kruithof bracht de bal weer voor, Marco van Zomeren was er als de kippen bij en tikte de bal langs Zeegers.

Trainer René Wolterman was het na een half uur spelen beu, en paste twee wissels toe. Het kon hem niet bekoren wat zijn spelers vertoonden. Na wat aanpassingen in zijn ploeg, kon het enigszins onder de druk van ’s-Gravendeel vandaan komen. Wat 10 minuten voor de rust resulteerde in de eerste kans van Rijnmond HS. Mitchell de Wit lobde de bal over de uitgekomen Ricardo Bakker, het was Michael Nijssen die redding op de lijn kon brengen. Een minuut later was het wel raak voor Rijnmond HS. De op rechts doorgebroken Andres Klinger bracht de bal voor, Michael Nijssen kreeg deze op ongelukkige wijze op zijn borst en passeerde daarmee zijn eigen doelman. Lang kon Rijnmond HS niet van de aansluiter genieten en werden de zaken weer recht gezet. Na goed doorzetten van Leon Heijden. Hij gaf een voorzet vanaf de  rechterflank. Via Marco Kruithof belandde de bal voor de voeten van Vincent Kroon die zich geen moment bedacht en zijn 12de seizoenstreffer aantekende en daarmee ’s-Gravendeel op 3-1 bracht.
Een minuut voor de rust was er wat onenigheid. Na een blessurebehandeling door de ’s-Gravendeelse verzorger Wolter Korteschiel, bleek dat deze wat had geroepen naar scheidsrechter De Groot uit Pijnacker. Deze vond de opmerking waarschijnlijk wat te zwaar een toonde Korteschiel de rode kaart. Na wat onschuldige opmerkingen vanuit de dug out, toonde tot ieders verbazing de scheidsrechter wederom het rode kartonnetje. Deze was bestemd voor trainer Scholts, die daarmee achter de omheining moest plaatsnemen. Kort hierna werd er gerust.

’s-Gravendeel wilde de voorsprong uitbreiden. Een uitslag zoals in de heenwedstrijd, het werd toen 5-9 in Hoogvliet, zou er niet van komen. Marco van Zomeren kreeg een uitgelezen kans op 4-1 maar zijn inzet verdween naast het doel. Niet lang daarna was het dezelfde van Zomeren die binnen de beruchte ‘16’ werd gevloerd. Even leek het erop of de arbiter naar de elfmeter wilde wijzen, maar hij wuifde dit echter weg en liet doorspelen. Met 67 gespeelde minuten op de klok weer consternatie. Mitchell de Wit kreeg van de leidsman de rode kaart voorgeschoteld nadat hij Marco Kruithof wat grof onderuit had gehaald. Hierop werden er aan Rijnmondse zijde wat tegen de scheidsrechter geroepen. In zijn ogen ging Lesley Bax te ver en hij ontving de gele kaart. Dit was zijn tweede, dus ook hij kon inrukken. Hiermee moest Rijnmond HS met negen man verder. De lust om er nog een wedstrijd van te maken was hiermee weg. Rijnmond HS beperkte zich tot verdedigen. ’s-Gravendeel was in de fase erna niet bij machte om voordeel te halen uit de overtal situatie, waarmee precies na 90 minuten de stand op scorebord met 3-1 bleef staan.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel de uitwedstrijd tegen Rockanje. Aanvang in de badplaats is 14.30 uur.

Ricardo Bakker, Michel van Twist (79ste Jessy Lopes Barreto), Michael Nijssen, Bojan Stefanov, Sylvester Baars (46ste Jordy Baars), Jorrit van Driel, Leon Heijden, Melvin Zimmerman, Marco Kruithof, Marco van Zomeren, Vincent Kroon