's-Gravendeel laat winst liggen in slotfase

10 maart 2013 door de redactie

’s-Gravendeel had wat recht te zetten na het thuisverlies tegen FC Vlotbrug. Stellendam zou het slachtoffer kunnen worden. ’s-Gravendeel dicteerde de wedstrijd en Stellendam kon daar niets tegenover zetten dan achteruit leunen. De thuisploeg kreeg echter in de 9de minuut wel de eerste kans, maar Ricardo Bakker stond op de goede plek. ’s-Gravendeel deed 3 minuten later wat terug, Bojan Stefanov mikte echter naast het doel.

Het baltempo lag laag bij ’s-Gravendeel en het kon moeilijk door de stugge verdediging van Stellendam doorkomen. Stellendam zelf kon daar alleen maar reactievoetbal tegenover zetten. Maar het had in de 23ste minuut wel resultaat. Balverlies op het middenveld van ’s-Gravendeel leidde de 1-0 in. Peter Moerkerk kon de ’s-Gravendeelse verdediging omzeilen en met een schuiver bracht hij Stellendam op voorsprong. Vanaf dat moment leek het erop of Stellendam toen al de voorsprong wilde verdedigen en hoewel ’s-Gravendeel veelvuldig in balbezit was, kon de gelijkmaker niet op het scorebord gezet worden. Onder andere Vincent Kroon en Marco van Zomeren hadden hier wel de gelegenheid voor.

Na de thee en een peptalk van trainer Scholts een wat feller ’s-Gravendeel. De druk op de verdediging van Stellendam werd groter en het verdiende de 1-1. Daar leek het de kans op te krijgen. Marco Kruithof werd goed bediend in de zestien en draaide goed weg bij zijn tegenstander. Op onreglementaire wijze werd Kruithof naar de grond gewerkt en de 22 jarige leidsman de Bruijn uit Nootdorp wees naar de elfmeterstip. Maar in zijn ooghoeken zag hij een vlagsignaal van de assistentscheidsrechter van Stellendam, die er een buitenspelsituatie aan vooraf zag gaan. Na een korte conversatie met zijn assistent, kende De Bruijn tot verbazing van alle aanwezige ’s-Gravendelers een indirecte vrije trap toe aan Stellendam, wegens buitenspel.

Maar Stellendam kon niet lang van de voorsprong genieten. Vincent Kroon was het, die na een rommelige situatie in de 70ste minuut voor de 1-1 zorgde. 6 minuten later was Kroon weer doeltreffend. Hij ontving de bal van Marco Kruithof die op schitterende wijze keeper Wouter Moerkerk omspeelde en de vrijstaande Kroon zag staan, die ’s-Gravendeel terecht op voorsprong bracht. Even was het billen knijpen toen Stellendam ook een strafschop opeiste, de arbiter wuifde dat de bal gespeeld werd en liet doorspelen.

De winst leek in de pocket, ware het niet dat Barry van Broekhoven daar anders over dacht. De 38 jarige aanvaller kreeg 2 minuten voor het eindsignaal aan de rechterkant van de ’s-Gravendeelse verdediging de bal en liep het strafschopgebied binnen. Met een droge knal zorgde hij ervoor dat ’s-Gravendeel teleurgesteld met 1 punt richting huis ging.

Volgende week kan ’s-Gravendeel in de herkansing. Er wordt dan op Sportpark de Trekdam gespeeld Rijnmond Hoogvliet Sport, aanvang 14.30 uur.