22dec 2012

Schotloos ADO verspeelt tweede plek

Asten – ADO heeft de positieve tendens van de voorbije weken niet kunnen voortzetten tijdens de uitbeurt bij Klimop. De AH/Van der Poel-brigade, die twee weken in successie de 21 treffers had gehaald in de duels tegen Melmac en BMC, kon aanvallend geen vuist maken en verspeelde door de 9-8 nederlaag de tweede plek in de derde klasse L.

Trainer Jeroen van de Rovaart moet zijn ogen hebben uitgekeken in Brabant: waar zijn ploeg de weken ervoor ongenadig met scherp schoot, daar ging het tegen Klimop helemaal mis. Pas vijf minuten voor de pauze konden de ’s-Gravendelers pas voor de eerste maal de korf vinden. De 4-2 pauzestand sprak boekdelen.

In de tweede helft leek ADO zich te herstellen: de bezoekers kwamen zelfs op een 7-8 voorsprong en leken in de strijd om de tweede plek zelfs twee belangrijke punten te pakken. Dat bleek een illusie, want in de slotfase  ging Klimop alsnog over de tegenstander heen.

Scores ADO: Carola Heijden (3x), Arie Koster (2x), Arjen Kreeft, Hans van der Beek en Ester van der Beek.

Komende zaterdag 22 december 2012 ontvangt ADO koploper Synergo in De Schenkel. Het duel begint om 15.00 uur.