logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
15dec 2012

Nipte winst voor waterpoloheren

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden vrijdag 14 december 2012 hun twaalfde wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 troffen zij De Duck 1 in zwembad Dukdalf te Brielle. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Op de voor ZVS ongebruikelijke vrijdagavond stond de laatste wedstrijd voor de winsterstop op het programma. De Duck speelt al haar thuiswedstrijden op de vrijdagavond waardoor het voor hen niet meer dan een gewoonte is geworden. Voor de meeste ploegen is het dan ook een omschakeling om op een dergelijke avond te moeten spelen in plaats van de reguliere zaterdag of zondag. Bovendien heeft het zwembad aan de ene kant 'slechts' een diepte van 150 cm waardoor het niet mogen gebruiken van de bodem altijd een hekel punt is tijdens de wedstrijden.

Beide ploegen staan momenteel rond dezelfde plaats in de competitie. Echter moet ZVS de heren uit Brielle boven zich dulden doordat zij een wedstrijd meer gewonnen hebben. Een eerdere confrontatie tussen beide ploegen eindigde nog in een spannend gelijkspel (8-8). Voor de wedstrijd van vandaag tussen de gelijkwaardige teams stond het ook weer vast dat ZVS zich moest richten op uitschakelen van een aantal sterke schakels bij de thuisploeg. De sterke Brielse midvoor is dan ook een belangrijke spelverdeler waar menig speler zijn handen vol aan heeft. Dat bleek ook nu weer het geval.

De 's-Gravendelers startten de aanval in het diepe gedeelte van het zwembad. Het gevolg hiervan was dat De Duck kon profiteren van het thuisvoordeel door in het ondiepe gedeelte de aanval op te kunnen zetten. ZVS wist echter goed weerstand te bieden maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg de openingstreffer maakte via hun midvoor. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Uit een manmeer was het Stefan Kuhlmann die deze scoorde en hiermee zijn eerste doelpunt van het seizoen aantekende. Opnieuw kwam ZVS op achterstand maar stelde via Dennis Brobbel orde op zaken waardoor het team weer op gelijke hoogte kwam.

Ook in de tweede periode ging het gelijk op. Beide ploegen gaven maar weinig ruimte prijs. Voor het eerst in de wedstrijd kwamen de Seuters op voorsprong, dit keer via Wessel Boersma. De Duck wist de achterstand vakkundig weg te werken en dacht op rozen te zitten. In de slotseconden belandde een afstandsschot van Dylan Ballijns in de verre hoek van het Brielse boel waardoor hij de gelijkmaker op zijn naam kon brengen.

Na de wisseling van de speelhelften was het nu aan ZVS om de aanval op te kunnen zetten in het ondiepe gedeelte van De Dukdalf. Al snel leek het speltempo omhoog te gaan hetgeen resulteerde in een doelpuntrijk derde kwart. Welgeteld werd er zevenmaal gescoord waarbij ZVS het er net iets beter van afbracht dan de thuisploeg. Kort nadat De Duck voor het eerst de marge tot meer dan één treffer had weten te vergroten keek ZVS plotseling tegen een achterstand aan. Doorzettingsvermogen en maximale inzet werden beloond met drie doelpunten op rij. Wessel Boersma (2x) en Dylan Ballijns bogen de achterstand om in een minimale voorsprong. Uiteindelijk kwam De Duck opnieuw langszij en ging met een enkel doelpunt meer de laatste rustperiode in.

Het kat-en-muis-spel kende voor alsnog geen concrete winnaar. Met nog slechts vijf speelminuten op de klok en de wil om te winnen gingen de 's-Gravendelers wederom op zoek naar de gelijkmaker. Deze liet gelukkig niet lang op zich wachten. Patrick van Haarlem tekende voor de achtste 's-Gravendeelse goal. Indien ZVS er in zou slagen om een voorsprong van minimaal twee doelpunten te kunnen maken dan zou het op solide wijze de wedstrijd kunnen uitspelen. Echter lukte het maar niet om dat verschil te maken en moesten de heren constant op de hoede zijn voor eventuele verrassingen. Via Wessel Boersma kwamen de Seuters nu weer op voorsprong en leken daarmee het definitieve gat te hebben geslagen. De troef van De Duck zag zijn kans schoon en pakte nog snel zijn goal mee. Uiteindelijk betekende een manmeer op iets meer dan een minuut voor het eindsignaal voor ZVS de definitieve genadeklap. Wessel Boersma rondde deze succesvol af en de tiende treffer was hiermee een feit. In de resterende seconden maakten de heren geen fouten meer waardoor zij er uiteindelijk met de nipte overwinning vandoor gingen.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 6x / 2x uit weten te scoren
Tegenstander: 4x / 2x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Wessel Boersma was met vijf doelpunten de topscoorder van de wedstrijd. Dylan Ballijns trof tweemaal doel. Patrick van Haarlem, Dennis Brobbel en Stefan Kuhlmann scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 2-2 (2-2 tussenstand)
2e periode: 2-2 (4-4 tussenstand)
3e periode: 4-3 (8-7 tussenstand)
4e periode: 1-2 (9-10 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 19 januari 2013. Zij zullen dan spelen tegen PZ&PC 2 uit Pijnacker in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.10 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!