Overtuigende overwinning VV 's-Gravendeel

02 december 2012 door de redactie

Volgens de radioverslaggever van Radio Hoeksche Waard was het in het seizoen 1975 – 1976 dat Oud – Beijerland en ‘s-Gravendeel voor het laatst in competitieverband tegen elkaar gespeeld hadden. De uitslag was voor hem toen onbekend.

De uitslag van zaterdag was voor iedereen duidelijk. Trainer René Scholts moest echter weer schuiven in zijn team. De twee vaste centrale verdedigers, Bojan Stefanov en Michael Nijssen, waren geblesseerd. Laatstgenoemde zat wel op de bank om eventueel in te vallen. Melvin Zimmerman en de van een rondreis door Midden en Noord-Amerika teruggekeerde Jorrit van Driel namen hun plaatsen in.

Dat ’s-Gravendeel wat recht wilde zetten na het verlies in het vriendschappelijk potje tegen Strijen, werd in de beginfase wel duidelijk. De eerste kans die ’s-Gravendeel kreeg was via Sylvester Baars, zijn inzet ging echter over. Enkele minuten later kreeg ’s-Gravendeel een vrije trap op ongeveer 18 meter van het doel. Gelegenheidsaanvoerder Arjan Lankhuijzen mikte net over de kruising.

’s-Gravendeel was veelvuldig in balbezit, en creëerde aardig wat kansen. Jeffrey van Twist was dichtbij de voorsprong, met een geplaatste trap probeerde hij doelman Peter Konings te verschalken. Met een uiterste inspanning wist de doelman echter een achterstand te voorkomen. In de 23ste minuut was het de beurt aan Rémon Barendregt, hij stoof alleen op Konings af, maar de bal verdween hoog over het doel. Oud – Beijerland verscheen enkele malen voor de doelmond van ’s-Gravendeel, maar tot gevaar leidde het niet.

Toch kwamen de Oud – Beijerlanders op een voorsprong. Hier was echter wel een strafschop voor nodig. Balverlies op het middenveld van Jeffrey van Twist, liet Hatim Oucherif in balbezit komen. In het onderlinge sprintje tussen Oucherif en Guido Coenen, moest Coenen zijn meerdere kennen en met een overtreding werd de aanvaller een halt toeroepen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Spaans wees resoluut naar de stip. Gert-Jan de Jong verzilverde de strafschop en bracht Oud – Beijerland op voorsprong.

’s-Gravendeel ging op zoek naar de aansluiter en die kwam er 4 minuten later. Vincent Kroon draaide zich op de rand van de 16 knap vrij en uit de draai wist hij de verre hoek te vinden. Keeper Konings was kansloos.

Vlak voor het rustsignaal had Jeffrey van Twist de kans om ’s-Gravendeel op voorsprong te brengen. Met een prachtige rush passeerde hij enkele tegenstanders en kwam vrij voor de Oud – Beijerlandse doelman. Deze wist knap te redden, waarmee er met de 1-1 gerust werd.

Na de rust het zelfde beeld, hoewel het even billen knijpen was toen Oud – Beijerland een aardige kans kreeg. In de 55ste minuut eiste de leidsman de hoofdrol op zich. Hij kende Oud – Beijerland een vrije trap toe, nadat Marco Kruithof een overtreding had begaan. Er ontstond een opstandje en Spaans toonde hierna tweemaal de rode kaart. Een voor Leonard van Maaren van Oud – Beijerland, nadat hij wat wild reageerde op de overtreding en een voor Arjan Lankhuijzen, om wat onduidelijke reden.

Hierna kwam er voor beide ploegen wat meer ruimte, ’s-Gravendeel wist daar beter mee om te gaan. Het kwam in de 60ste minuut op een verdiende voorsprong. Met een precieze voorzet van rechts wist Vincent Kroon, de vrijstaande Rémon Barendregt te vinden. Hij had geen moeite om de 1-2 op het scorebord te zetten. De 1-3 kwam voort uit een strafschop. Vincent Kroon werd onreglementair afgestopt volgen Spaans. De gevloerde spits nam zelf de verantwoordelijkheid en stuurde Konings de verkeerde hoek in.

Het was nog niet afgelopen met de doelpuntenregen. Marco Kruithof tekende de 1-4 aan, na een heerlijke combinatie met Rémon Barendregt. De stormloop op het doel van Oud – Beijeland werd alleen maar heftiger. Het kon niet anders zijn dat er meer doelpunten zouden vallen. De 1-5 was weer voor de voormalige doelman zelf. Uit een rommelige situatie deponeerde Barendregt de bal achter doelman Konings.

De ingevallen Jessy Lopes Baretto deed ook nog een duit in het zakje. Net koud in het veld kreeg hij een terugspringende bal voor zijn voeten en zonder na te denken zette hij de 1-6 op zijn naam. De 1-7 eindstand was een beauty. Met een bekeken pass wist Jeffrey van Twist, Marco Kruithof te bereiken. Met een schitterende lob, boog hij de bal over de uitkomende Konings heen en de monsterzege was een feit. Toch was het doelman Ricardo Bakker die het laatste feit op zijn naam bracht. Met een geweldige reflex voorkwam hij dat Oud – Beijerland een tweede doelpunt kon noteren.

Met deze overwinning blijft ’s-Gravendeel in het spoor van SC Botlek en de tegenstander van volgende week S.S.S.. Want die komen op 8 december op bezoek, op sportpark de Trekdam. Aanvang 14.30 uur. Na deze wedstrijd zal DJ Dave uit Sliedrecht zijn opwachting maken in de kantine van ’s-Gravendeel.