Waterpolodames pakken eerste overwinning

12 november 2012 door de redactie

De waterpolodames van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 10 november 2012 hun zevende wedstrijd van het seizoen. In de derde klasse B van het District 4 speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen De Zeehond'73 / SCOM 1 uit Rozenburg (i.c.m. Brielle). De vaste coach Mark Scheepers kon niet van de partij zijn (onlangs vader geworden). Tot de winterstop wordt zijn rol waargenomen door Robert van Son. Hij had niet de beschikking over een compleet team. Alleen Chantal Havelaar (blessure) kon niet van de partij zijn. Daardoor bestond de formatie uit twaalf dames en was er de beschikking over vijf wisselspeelsters.

Al kort na aanvang van de wedstrijd bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Daar waar ZVS over een riante bank met wisselspelers beschikte konden de Rozenburgse vrouwen slechts op twee extra speelsters een beroep doen. Al snel bleek dat bij de bezoekende ploeg enkele schakels de sterkste troeven waren en door die al snel uit te schakelen wist ZVS, hetzij het met enige moeite, de wedstrijd naar haar hand zetten. De openingstreffer kwam in de laatste minuut van Marjolijn Weemhof al volgde de gelijkmaker snel.

Doordat in de tweede periode geen doelpunten vielen stond het halverwege de wedstrijd nog steeds 1-1. De 's-Gravendeelse formatie bepaalde wel de regie in het water, nu alleen de afronding nog.

In het derde kwart werd door de Seuters het verschil gemaakt. Door een strakke verdediging en goede aanvalslinie wisten de dames op geheel eigen kracht de voorsprong voorzichtig uit te bouwen. Binnen een minuut troffen Emma Callewaart (manmeer) en Christa Gennisse doel. Een manminder werd door ZVS vakkundig weggewerkt.

Met de laatste periode voor de boeg moest het er nu toch echt wel van komen. Met een kleine voorsprong op zak en de regie in handen mochten de dames dit niet meer laten lopen. Ook nu hielden zij het hoofd boven water en maakten niet al te veel fouten. Hierdoor konden zij de voorsprong voorzichtig uitbouwen en was uiteindelijk na het luiden van het eindsignaal de eerste overwinning een feit. Voor ZVS scoorden Yvonne Hartman-Moelker en Marjolijn Weemhof.

Mede door deze overwinning zijn de dames nu een plaats gestegen en staan nu voorlaatste in de competitie.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 3x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 2x / 0x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Marjolijn Weemhof scoorde tweemaal en was daarmee de topscoorder van de wedstrijd. Emma Callewaert, Christa Gennisse en Yvonne Hartman-Moelker scoorden ieder eenmaal.

1e periode: 1-1 (1-1 tussenstand)
2e periode: 0-0 (1-1 tussenstand)
3e periode: 2-0 (3-1 tussenstand)
4e periode: 2-0 (5-1 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is zaterdag 17 november 2012. Zij zullen dan spelen tegen SG De Linge/PCG 3 in zwembad Berenschot te Leerdam om 20.15 uur.