logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
05nov 2012

Waterpolodames zien winst uit handen glippen

De waterpolodames van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zondag 4 november 2012 hun zesde wedstrijd van het seizoen. In de derde klasse B van het District 4 speelden zij in zwembad De Veur te Zoetermeer tegen WZC (SG) 4.

De vaste coach Mark Scheepers kon niet van de partij zijn (onlangs vader geworden). Tot de winterstop wordt zijn rol waargenomen door Robert van Son. Hij had niet de beschikking over een compleet team. Rianne Trompetter (keepster), Irma Scheepers-Goud (onlangs moeder geworden) en Chantal Havelaar (blessure) konden niet van de partij zijn. Daardoor bestond de formatie uit negen dames en was er de beschikking over twee wisselspeelsters.

De 's-Gravendeelse dames staan helaas nog altijd puntloos onderaan in de competitie en wachten nog steeds op een eerste overwinning. Met de confrontatie tegen de dames uit Zoetermeer voor de boeg kon daar wellicht wel verandering in komen.

De wedstrijd kende een voorvarende start. Geheel tegen de verwachtingen in was het ZVS dat het initiatief toonde en de regie bepaalde. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer van Christa Gennisse. De dames zetten hun goede spel voort, kregen loon naar werken en Caitlin Ballijns tekende vervolgens voor de tweede treffer. De thuisploeg trof slechts eenmaal doel.

Ook in de tweede periode kreeg ZVS genoeg kansen in de voorhoede al lukte het hen dit keer niet om tot scoren te komen. De Zoetermeerse formatie slaagde er met veel pijn en moeite in om tweemaal door de dichte 's-Gravendeelse defensie heen te breken, iets wat hen daarvoor niet echt was gelukt. Hierdoor wisten zij de opgelopen achterstand om te zetten in een minimale voorsprong.

Dat ZVS de moed absoluut niet had opgegeven lieten zij zien in het derde kwart. Een verkregen strafworp kon door Caitlin Ballijns helaas niet worden verzilverd. Uit de counter wist de thuisploeg te scoren. ZVS toonde haar veerkracht en zette alles op alles om de achterstand weg te werken en dat lukte. Dankzij twee doelpunten van Marjolijn Weemhof (waarvan een via een strafworp) wist ZVS weer op gelijke hoogte te komen en de spanning geheel terug te brengen in de wedstrijd.

Met een gelijke stand op het bord en laatste periode voor de boeg lag de wedstrijd weer geheel open en was er nog niets beslist. Uiteindelijk viel het spreekwoordelijke kwartje naar de kant van de thuisploeg en was het geluk aan hun zijde daar zij driemaal trefzeker waren en ZVS uiteindelijk slechts eenmaal via Christa Gennise. Al met al kunnen de dames terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd. Dit moet voldoende vertrouwen gegeven hebben voor de volgende competitieronde.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 2x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 2x / 1x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 2x / 1x uit weten te scoren
Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Marjolijn Weemhof en Christa Gennise scoorden ieder tweemaal en waren daarmee de topscoorders van de wedstrijd. Caitlin Ballijns trof eenmaal doel.

1e periode: 1-2 (1-2 tussenstand)
2e periode: 2-0 (3-2 tussenstand)
3e periode: 1-2 (4-4 tussenstand)
4e periode: 3-1 (7-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de dames is zaterdag 10 november 2012. Zij zullen dan spelen tegen De Zeehond'73/SCOM 1 uit Rozenburg in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 16.45 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!