VV 's-Gravendeel zakelijk langs De Jonge Spartaan

04 november 2012 door de redactie

Hoewel ’s-Gravendeel in de beginfase al een dot van een kans kreeg via Marco Kruithof, had het weinig grip op de wedstrijd. Passes kwamen niet aan en er werd veelvuldig balverlies geleden. De Jonge Spartaan kon dus aardig in de wedstrijd komen.

Na een kwartier spelen kwam de snelle Björn Middendorp goed door op links en gaf de bal op maat voor. Helaas voor De Jonge Spartaan werd de voor gegeven bal net gemist. Enkele minuten later moest de jeugdige keeper Ricardo Bakker, die later tot man van de wedstrijd werd gekozen, met de vingertoppen redding brengen na een inzet van Marc Peeman.

Het was niet zo dat ’s-Gravendeel de aanval niet opzocht, maar doelman Rick Postema hoefde niet echt in actie te komen. De schrik kwam er bij ’s-Gravendeel wel in toen Jeroen Geldof op de paal schoot. De nr. 10 kapte Guido Gerritse knap uit, maar gelukkig voor ’s-Gravendeel bracht de paal dus redding.

Ook De Jonge Spartaan was niet erg zorgvuldig, maar de club uit Middelharnis kon in de 37ste minuut wel op voorsprong komen. Een precieze voorzet werd door Marc Peeman knap ingekopt. De redding van Ricardo Bakkker was zelfs nog knapper, en via de lat werd de inzet tot corner verwerkt. Vlak voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Steenbergen was het Jeffrey van Twist die de bevrijdende 1-0 op zijn voet had. Echter ook de paal bracht voor De Jonge Spartaan redding.

Trainer Scholts zal in de rust de nodige aanwijzingen gegeven hebben, want na de theepauze kwam er een ander ’s-Gravendeel uit de kleedkamer. Er werd wat dwingender gespeeld en er werd vroeg druk gezet. In de 53ste minuut was het voor ’s-Gravendeel wel raak. Via een knappe pass van Marco Kruithof werd de vrijstaande Jeffrey van Twist gevonden, met een knappe beweging wist hij zichzelf  vrij te spelen. De uitgespeelde verdediger Martin Buth kon waarschijnlijk niets anders doen dan van Twist vast pakken en hem tegen het gras te werken. De leidsman wees resoluut naar de stip. Elfmeterspecialist  Arjan Lankhuijzen stuurde doelman Postema de verkeerde hoek in en zette de 1-0 op het scorebord.

Het leek erop of ’s-Gravendeel deze stand koesterde, maar daar kwam 10 minuten voor tijd verandering in. De ingeschoven Michael Nijssen wist de vrijlopende Jeffrey van Twist te vinden en met een knappe beweging passeerde hij doelman Postema. Het was voor hem hierna niet moeilijk om de 2-0 aan te tekenen. Vier minuten later was het dezelfde van Twist die weer alleen op doelman Postema af liep. Deze keer kon de keeper wel redding brengen. De rebound werd door Rémon Barendregt over geschoten. De 2-0 stand werd dus als eindstand op het wedstrijdformulier gezet. Door deze winst schuiven de Seuters op naar de tweede plek.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Rhoon op sportpark de Omloop. Aanvang 14.30 uur.