logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
10okt 2012

Waterpoloheren winnen vrij eenvoudig

De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 6 oktober 2012 hun vierde wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 speelden zij in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel tegen ZVVS 6 uit Vlaardingen. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden niet de beschikking over een compleet team. Keeper Martijn Stolk kon niet van de partij zijn. Ter vervanging nam veldspeler Gerard Goud zijn plaats in in het doel en tevens werd Renzo van Boven (Heren 2) ter versterking opgeroepen. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Na de nederlaag van vorige week tegen het laaggeklasseerde MNC Dordrecht 6 hadden de heren duidelijk iets goed te maken. De tegenstander van vandaag uit Vlaardingen staat zelfs nog lager in de competitie en daar waar ZVS op de derde plaats te vinden was waren de 's-Gravendelers het aan hun stand verplicht te winnen. En hetgeen geschiedde.

De wedstrijd kende een voorzichtige start waarin beide ploegen op zoek gingen naar elkaars speelwijze. Tot twee keer toe wist ZVS een manminder succesvol weg te werken waardoor zij het eigen doel schoon wisten te houden. Aan beide kanten waren enkele doelpogingen maar geen van allen konden verzilverd worden waardoor de eerste periode doelpuntloos afgesloten werd.

In de tweede periode liet de thuisploeg zich meer zien en lukte het om tot scoren te komen. Het was Robert van Son die de openingstreffer op zijn naam bracht via een manmeer. Nog geen minuut later volgde Patrick van Haarlem zijn voorbeeld uit een gelijke spelsituatie. Een kleine onoplettendheid in de 's-Gravendeelse achterhoede gaf de Vlaardingers de mogelijkheid om hun eerste doelpunt aan te tekenen. Het bracht ZVS echter niet van de wijs en de heren scoorden via Wessel Boersma hun derde doelpunt.

Met het derde kwart voor de boeg was duidelijk dat de Seuters de smaak van scoren flink te pakken hadden. Op vrij eenvoudige wijze wisten zij de opgebouwde voorsprong in deze periode meer dan te verdubbelen. Nadat Wessel Boersma opnieuw trefzeker was leek het spel even te stagneren maar in de laatste anderhalve minuut liet ZVS zich toch weer van haar beste kant zien. Ondanks een enkel tegendoelpunt van de gasten pakte ZVS driemaal goed uit via Dylan Ballijns (manmeer) en tweemaal Dennis Brobbel.

Met een riante voorsprong op het scorebord nog vijf minuten speeltijd te gaan kon het nagenoeg niet meer verkeerd gaan voor de formatie Van Helfteren en leek ook deze wedstrijd zo goed als gewonnen. Ondanks die gedachte ging het bijna nog mis in de laatste periode. De concentratie leek te vervagen met als gevolg dat het niet meer lukte om nog tot scoren te komen. Tot overmaat van ramp wisten de bezoekers zelfs driemaal tot scoren te komen waardoor ZVS de riante voorsprong plotsklaps zag slinken. Uiteindelijk bleef de schade beperkt zodat de overwinning niet meer uit handen werd gegeven.

Overzicht verkregen manmeersituaties:
ZVS: 3x / 3x uit weten te scoren
Tegenstander: 4x / 2x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:
ZVS: 0x / 0x uit weten te scoren
Tegenstander: 1x / 1x uit weten te scoren

Wessel Boersma en Dennis Brobbel waren ieder tweemaal trefzeker en daarmee de topscoorders van de wedstrijd. Robert van Son, Patrick van Haarlem en Dylan Ballijns scoorden ieder eenmaal. 

1e periode: 0-0 (0-0 tussenstand)
2e periode: 3-1 (3-1 tussenstand)
3e periode: 4-1 (7-2 tussenstand)
4e periode: 0-3 (7-5 eindstand)

De eerstvolgende wedstrijd van de heren is zaterdag 27 oktober 2012. Zij zullen dan spelen tegen De Duck 1 uit Brielle in zwembad De Wellen te 's-Gravendeel om 18.15 uur.



Deel dit bericht met je vrienden!