16sep 2012

Wedstrijdverslag FC Binnenmaas – ’s-Gravendeel 2-2

S-GRAVENDEEL -

De eerste competitieconfrontatie tussen beide ploegen uit de gemeente Binnenmaas was afgelopen zaterdag een feit. Met het begrip ’beladen duel’ zouden de aanwezigen de wedstrijd aanschouwen.

De wedstrijd was nog niet koud begonnen en de eerste aanvalsdrift van FC Binnenmaas was al een feit. Nadat er vanaf rechts een goede pass werd verstuurd naar de andere kant van het veld, tastte Melvin Zimmerman net mis. De voorgegeven bal daarna werd gelukkig voor ’s-Gravendeel over gemikt. Het leek of de organisatie van ’s-Gravendeel nog niet goed stond. Want de 1-0 werd na elf minuten door Danny Maijers netjes afgerond. Met een fraaie lichaamsbeweging zette hij zichzelf vrij. Het was voor de speler, die ooit het shirt van ’s-Gravendeel droeg,  eenvoudig om doelman Rémon Barendregt te passeren. ’s-Gravendeel kreeg kort daarna de tweede tegenslag voor de kiezen. Spits Robin Borremans moest na twintig minuten het veld al verlaten met een flinke knieblessure.  Die tegenslag was ’s-Gravendeel nog niet te boven, toen enkele minuten later het Jim van Eck was die vrij voor keeper Rémon Barendregt te voorschijn kwam. De bekwame keeper redde echter met zijn benen. Hierna kwam ’s-Gravendeel uit de schulp. De vrije mensen werden wat beter gevonden en konden enkele keren voor doelman Leroy Zuiddam verschijnen. Dat resulteerde in de vierendertigste minuut in een kans voor Melvin Zimmerman. Hij combineerde er met Marco van Zomeren lustig op los, maar hij kon het net van FC Binnenmaas niet vinden. Het initiatief lag in deze fase aan de kant van ’s-Gravendeel. Met hier en daar een kans voor o.a.  Ahmed Hussein Aadan en Arjan Lankhuijzen. De 1-1 liet zich vlak voor de rust aantekenen.  Marco van Zomeren werd onreglementair onderuit gehaald op de rand van het zestien meter gebied. Hij nam zelf de verantwoordelijkheid om de vrije trap te nemen en deed dat op een keurige wijze. Langs de muur en keeper Zuiddam verdween de bal in de kruising.

Na de kantwisseling een herhaling wat er in de eerste helft gebeurde, ditmaal was het ’s-Gravendeel dat in de eerste minuut van de tweede helft een dot van een kans kreeg.  Marco Kruijthof tikte de bal naast het doel van doelman Zuiddam. ’s-Gravendeel zette het spel voort, waarmee het de eerste helft  had verlaten. Wederom goed het initiatief nemen,  kansen creëren, en vroeg druk zetten. Nadat er een kwartier gespeeld was na de thee, was het toch Bojan Stefanov die reddend moest handelen. Met een schitterende sliding voorkwam hij dat Danny Maijers de 2-1 op het scorebord kon zetten. De wedstrijd kantelde vanaf dit moment. Echter, de aanvallen van FC Binnenmaas werden tot de achtenzeventigste minuut om zeep geholpen. Toen werd wel de 2-1 op het scorebord gezet. Weer was het de geheel vrijstaande Danny Maijers, die zijn ‘oude ploeg’ aan een achterstand hielp. Lang kon FC Binnenmaas niet van de voorsprong genieten. De vrij geïsoleerde Ahmed Hussein Aadan, wurmde zich langs enkele verdedigers door het strafschopgebied. Aanvoerder John Maijers  moest hem met een overtreding een halt toeroepen. Scheidsrechter Noordhoek wees resoluut naar de stip. Vaste penaltynemer Arjan Lankhuijzen had geen moeite om de 2-2 eindstand voor zijn rekening te nemen.

En óf het duel beladen was? Daar mogen de aanwezigen zich over uitlaten, de punten werden in ieder geval gedeeld.

Rémon Barendregt, Melvin Zimmerman (76ste  Arjan Huisman), Michael Nijssen, Bojan Stefanov, Jordy Baars, Jorrit van Driel, Arjan Lankhuijzen, Marco van Zomeren (69ste Jordi Nicodem), Marco Kruijthof, Robin Borremans (20ste Guido Coenen) Ahmed Hussein Aadan.