logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
16sep 2012

Overwinning voor waterpoloheren ZVS

S-GRAVENDEEL -

BODEGRAVEN - De waterpoloheren van zwemvereniging ZVS uit 's-Gravendeel speelden zaterdag 14 september 2012 hun eerste wedstrijd van het seizoen. In de tweede klasse C van het District 4 speelden zij in zwembad De Kuil te Bodegraven tegen BZ&PC4. Trainer/coach Cees van Helfteren en aanvoerder Dennis Brobbel hadden de beschikking over een compleet team. Daardoor bestond de formatie uit negen heren en was er de beschikking over twee wisselspelers.

Beide ploegen speelden vorig jaar in de eerste klasse van het District 4 maar moesten allebei in hun eigen afdeling toezien hoe zij aan het einde van de competitie degradeerden naar een lager niveau. Binnen de 's-Gravendeelse formatie zijn nagenoeg geen wijzigingen voor wat betreft de teamsamenstelling. Alleen de 17-jarige jeugdspeler Dylan Ballijns is nu als vaste waarde aan de hoofdmacht toegevoegd. Hij speelde in het verleden al vaker mee maar is vanaf nu een vaste waarde binnen het team.

Zowel ZVS als de thuisploeg startte gedreven aan hun wedstrijd en al snel leken beide teams aan elkaar gewaagd. Dit leverde al snel een fysieke strijd op tussen de beide ploegen. Het was Robert van Son die tekende voor het eerste 's-Gravendeelse doelpunt van het seizoen. Een verkregen strafworp werd foutloos afgerond hetgeen de openingstreffer betekende. Nadat een eerste manminder goed werd weggespeeld moesten de Seuters toezien hoe de thuisploeg de tweede overtalsituatie wel met succes afrondde en zo de stand op gelijke hoogte wist te brengen.

Nadat een ieder weer enigszins was gewend aan het fenomeen 'wedstrijdspanning' werd het tijd om er serieus voor te gaan. Het zag er lang naar uit dat beide ploegen niet tot scoren leken te komen. Er waren kansen over en weer. Een zuiver doelpunt voor de thuisploeg werd zelfs tot ieders verbazing afgekeurd door de scheidsrechters. Daar kwam ZVS uiteraard goed mee weg. In de slotseconde was het Dylan Ballijns die uithaalde van afstand en met zijn treffer ZVS opnieuw op voorsprong bracht.

In het derde kwart was er voor ZVS de uitgelezen kans de voorsprong verder uit te breiden. De heren kregen na een zware overtreding in de voorhoede opnieuw een strafworp toegewezen maar helaas lukte het Wessel Boersma niet om deze te verzilveren. Hij raakte de lat. Inmiddels had de thuisformatie hun kans gezien om weer op gelijke hoogte te komen. De 's-Gravendelers zetten hun aanvalsdrift voort en kregen loon naar werken. Er ontstond al snel een manmeer de heren wisten deze goed te benutten. Robert van Son was opnieuw trefzeker en tekende daarmee voor het derde doelpunt van ZVS.

Met de laatste periode voor de boeg en een minimaal verschil van slechts één doelpunt in het voordeel van ZVS waren de kaarten nog niet verdeeld en lag de wedstrijd nog helemaal open. Op slinkse wijze lukte het Dylan Ballijns om de bal over de keeper heen te wippen en zo opnieuw een doelpunt mee te pakken. Met een verschil van twee doelpunten waren de vooruitzichten al beter maar men realiseerde wel dat er met nog vierenhalve minuut op de klok een lange weg was te gaan tot het beslissende fluitsignaal. Dat de thuisploeg de hoop nog niet had opgegeven bleek wel uit de vechtlust die zij er letterlijk voor overhadden. Het kenmerkende fysieke spel van de thuisploeg, waarbij zij veelal de confrontatie opzochten met de 's-Gravendelers, leverde hen in korte tijd twee doelpunten op.

Met nog iets meer dan een minuut aan speeltijd op de klok stonden beide ploegen weer gelijk (4-4). ZVS moest nu alles op alles zetten om niet alsnog met lege handen naar huis te moeten keren. Geheel tegen ieders verwachting in was het Patrick van Haarlem die op subtiele wijze uithaalde vanaf een kleine tien meter voor het doel van de tegenstander. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde, de bal belandde op subtiele wijze in de rechterbovenhoek van het doel waardoor de keeper het nakijken had. Met zijn treffer bekroonde hij zichzelf tot matchwinner. De resterende veertig seconden op de klok werden vakkundig door de 's-Gravendelers uitgespeeld waardoor de voorsprong niet meer uit handen werd gegeven. Na het luiden van het eindsignaal werd de overwinning dan ook uitbundig gevierd.

Overzicht verkregen manmeersituaties:

ZVS: 2x / 1x uit weten te scoren

Tegenstander: 4x / 1x uit weten te scoren

Overzicht verkregen strafworpen:

ZVS: 2x / 1x uit weten te scoren

Tegenstander: 0x / 0x uit weten te scoren

Robert van Son en Dylan Ballijns scoorden ieder tweemaal en waren daarmee de topscoorders. Patrick van Haarlem was eenmaal trefzeker.

 

 



Deel dit bericht met je vrienden!