logo 's-Gravendeel

Digitaal dorp
's-Gravendeel

Alles over 's-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe flitspalen in Hoeksche Waard'
22jan 2015

Nieuwe flitspalen in Hoeksche Waard

Laatste update: 22-01-2015 | 14:46

Hoeksche Waard - De komende tijd worden in Mookhoek, Oud-Beijerland , Zuid-Beijerland (twee stuks). Numansdorp en Piershil analoge flitspalen vervangen door nieuwe digitale flitspalen.

Het gaat in Mookhoek om de Strijenseweg, in Oud-Beijerland om de Rembrandtstraat thv perceel 52, in Zuid-Beijerland om de Dorspsstraat thv perceel 43 en de Molendijk bij perceel 30. In Numansdorp gaat het om de Rijksstraatweg tegenover perceel 58 en in Piershil is de flitspaal aan de Sluisjesdijk.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen.Deel dit bericht met je vrienden!