logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
23nov 2013

Grote brand legt meubelhal Strijen in as

Laatste update: 23-11-2013 | 08:18

Strijen - Een zeer grote brand heeft op 23 november een meubelhal aan de Chr. Huygensstraat in Strijen in de as gelegd. Niemand raakte gewond.

Door nog onbekende oorzaak brak de brand rond 03.00 uur uit, waarna de vlammen direct om zich heen grepen en de brand al snel uitslaand werd. De brandweer was er vlug bij, maar kon al snel niet meer doen dan omliggende panden tegen de vlammen beschermen en de meubelhal gecontroleerd uit laten branden. Bij de brand kwamen geen schadelijke hoeveelheden gevaarlijke stoffen vrij en er was ook geen sprake van het vrijkomen van asbest. Door de hitte knapten wel een paar ruiten van een buurpand.

Uit voorzorg zette de politie het industrieterrein waarop de meubelhal is gelegen ruim af. Tegen 06.00 uur was de brandweer de brand meester en werd de afzetting terugebracht tot een ring van zo'n 50 meter om het pand. De bewoners van vijf omliggende woningen werden uit voorzorg uit hun huizen gehaald. Zij vonden allen onderdak bij familie of vrienden, op negen mensen na. Zij werden op het gemeentehuis opgevangen. Alle omwonenden konden na het sein brand meester weer terug naar hun huizen.
De brandweer zal naar verwachting nog uren nodig hebben om na te blussen.Deel dit bericht met je vrienden!