logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
26okt 2012

Controles in horecagebied Oud-Beijerland succesvol verlopen

Datum incident: 26-10-2012
Locatie: Oud-Beijerland
Bureau/gemeente: Hoeksche Waard

De politie heeft afgelopen maand in de weekenden extra gecontroleerd in en rond het horecagebied van Oud-Beijerland. Agenten deden dit naar aanleiding van meldingen van overlast door jongeren. De overlast is na de acties van de politie zichtbaar afgenomen.

Voorafgaand aan de acties hadden inwoners van Oud-Beijerland overlast gemeld van uitgaanspubliek, in de leeftijd van ongeveer 15 t/m 25 jaar. Zodoende surveilleerden agenten tijdens de acties in en rond het uitgaansgebied in uniform en in burgerkleding. Hierbij werd ondermeer gelet op alcoholgebruik op straat, geluidsoverlast, wildplassen en ander overlastgevend gedrag.

Resultaten
In totaal zijn er in de afgelopen maand zo'n 200 bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer wildplassen, openbare dronkenschap, baldadigheid, geluidoverlast en alcohol drinken op straat. Ook zijn er elf personen aangehouden voor vernieling, belediging en rijden onder invloed. De politie noemt de actie succesvol, omdat dat de overlast de afgelopen tijd sterk afgenomen is. De agenten, die vaak op de mountainbike surveilleerden, kregen ook van de jeugd positieve reacties. Het uitgaansgebied blijft onder de aandacht van de politie en ook in de toekomst zal vaker extra toezicht worden gehouden.Deel dit bericht met je vrienden!