logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
10okt 2012

Vuurwapen en drugs gevonden bij controle Hoeksche Waard

Datum incident: 10-10-2012
Locatie: Hoeksche Waard
Bureau/gemeente: Hoeksche Waard

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole onder andere een vuurwapen en drugs gevonden. De controle gebeurde op donderdag 10 oktober 2012 en was naar aanleiding van de Inbraakpreventieweek in de Hoeksche Waard. De politie controleerde het inkomend verkeer van de Hoeksche Waard en maakte gebruik van camera’s in de Heinenoordtunnel en in politieauto’s die stonden op de rijksweg A29 bij de Haringvlietbrug en op de N217 vanuit de richting van de Kiltunnel.

De camera’s gaven kentekens door van auto’s die bijvoorbeeld eerder gezien waren bij verdachte situaties. Op de Reedijk in Heinenoord achter een bankgebouw was de opvangplek. Politiemensen controleerden daar de door motoragenten gebrachte voertuigen. In de auto van een 25-jarige man uit Klundert vond de politie munitie en een vuurwapen en deze autobestuurder werd aangehouden. Twee inzittenden van een auto moesten ook mee naar het bureau omdat zij vermoedelijk een valse identiteit opgaven. In de auto van de twee lag ook nog een aardig bedrag aan geld. Agenten haalden van de rijksweg ook een auto met daarin twee mannen van 24 en 26 jaar uit Vlissingen en Middelburg. De passagier kon zich niet legitimeren bij de controleplek. Bij de fouillering kwamen twee pakketjes met drugs tevoorschijn. De politie hield de twee direct aan. Ook een 35-jarige man uit Steenbergen werd aangehouden. De bestelbus waarin hij reed stond gesignaleerd voor België. De politie gaat dit verder onderzoeken. Tijdens de controle haalde de politie ook een personenauto van de rijksweg die als gestolen stond gesignaleerd. Agenten hielden de drie inzittenden aan. Later bleek dat de bestuurder vergeten was te melden dat zijn auto weer gevonden was. De man had enige tijd terug zijn voertuig geparkeerd in Amsterdam en toen hij terugkwam was de auto weg. Hierop deed de man aangifte. Hij kreeg bericht dat zijn auto was weggesleept door parkeerbeheer omdat deze verkeerd geparkeerd stond. Hij haalde wel zijn auto op maar vergat dus bij de politie zijn aangifte in te trekken.

Naast de aanhoudingen schreven agenten verschillende verkeersbekeuringen uit en inden voor 800 euro aan openstaande boetes. Verder nam de politie twee rijbewijzen in beslag omdat deze mensen hun boetes niet konden betalen. Ook de belastingdienst deed aan de controle mee. De medewerkers hiervan inden een bedrag van 76.000 euro aan openstaande belastingschuld en namen zeven auto’s in beslag bij mensen die hun schuld niet direct betaalden.

Ongeveer 75 mensen werkten mee aan de controle. Dat waren politiemensen van verschillende teams uit Zuid-Holland-Zuid maar ook uit Rotterdam-Rijnmond en het Korps landelijke politiediensten. Verder waren er medewerkers van de Koninklijke Marechaussee, de belastingdienst en de Rijksdienst Wegverkeer.

Van 8 tot en met 12 oktober 2012 is het Inbraakpreventieweek in de Hoeksche Waard. De vijf gemeenten hebben de handen ineen geslagen om iets te doen tegen woninginbraken op het eiland. Ook de woningcorporatie HW Wonen en een aantal bedrijven doen mee aan de Inbraakpreventieweek. De laatste jaren is een stijging te zien van het aantal inbraken in de Hoeksche Waard. Vooral in de dorpen bij de op- en afritten van de rijksweg A29 is de stijging behoorlijk. Aanleiding voor de gemeenten om hier gezamenlijk aandacht aan te besteden. Een hele week lang worden er allerlei (ludieke) acties georganiseerd om bewoners bewust te maken van het belang van een goede inbraakpreventie. De grote verkeerscontrole van 10 oktober 2012 was een bijdrage van de politie aan de preventieweek.



Deel dit bericht met je vrienden!