logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Originele themas voor een kinderverjaardag

De dag waar kinderen het hele jaar naar uitkijken is hun verjaardag. Op school wordt er getrakteerd, het wordt voor familie gevierd, maar ook een kinderfeestje kan natuurlijk niet ontbreken. Hoe zorg je er elk jaar weer voor dat het een origineel kinderfeestje wordt? Elk jaar hetzelfde doen is natuurlijk niet leuk. Wij helpen je een eind op weg met een paar ideeën voor verschillende leeftijden.

Een verkleedfeestje voor de kleintjes
Zoek je een leuk thema voor een feestje van kinderen t/m 7 jaar? Een verkleedfeestje is voor jongens en meisjes leuk! Is jouw zoontje of dochtertje helemaal weg van de politie? Laat elk kindje verkleed komen als politieman of -vrouw. Bedenk spelletjes die bij dit thema horen, zoals een speurtocht en raadspelletjes. Zo voelen de kinderen zich voor een dag een echte agent(e). Is jouw kind meer van de feeën, elfjes en prinsessen? Ga elkaar schminken als echte fee of prinses en laat elk kind een mooie toverstaf versieren. Ook is het leuk om een springkussen geheel in thema in de tuin neer te zetten.

Een survivalfeestje voor stoere kids
Heb je een iets ouder kind die van stoere dingen, de natuur en buitenspelen houd? Organiseer dan een survivalfeestje! Dit is niet alleen voor stoere jongens leuk, maar ook voor stoere meiden. Je kunt ergens met alle kinderen gaan survivallen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Met een beetje creativiteit kan het ook gewoon thuis of rondom huis. Zet een survival parcours op in eigen tuin met spelletjes, een stormbaan springkussen en bouw hutten in de tuin of in het bos. Een springkussen is altijd een hit én de kinderen kunnen er lekker hun energie op kwijt. Ga op zoek naar kriebeldiertjes. Bekijk insecten van dichtbij en leer alles over welke beestjes er in de buurt leven.

Een slaapfeestje voor de nachtbrakers
We hebben het vroeger allemaal wel een keer gedaan; thuis een slaapfeestje gevierd. Maar hoe maak je een slaapfeestje onvergetelijk? Kleed de woonkamer of slaapkamer gezellig aan en maak gebruik van allerlei lichtjes en kussens. Op de avond zelf kan je ervoor kiezen om een film te gaan kijken, maar je kan ook wat actiefs gaan doen. Organiseer bijvoorbeeld een dropping, maak een vuurtje in de tuin en rooster marshmallows en drink warme choco. En vergeet de popcorn natuurlijk niet! Organiseer je voor het eerst een slaapfeestje bij jouw thuis? Het is dan aan te raden om niet meer dan vier kinderen uit te nodigen. Zo houd je het overzicht en kan je ook met een wat kleinere woning alle kinderen kwijt.

Een discofeestje voor de feestbeesten
Voor de echte feestbeesten is een discofeest helemaal het einde! Bedenk leuke, actieve spelletjes, zoals limbodansen, een muziekquiz, stoelendans of doe een potje Just Dance. Zo hebben de kinderen naast gewoon dansen ook nog wat vermaak. Zorg voor lekkere snacks en exotische alcoholvrije cocktails. Daarnaast kunnen discolampen, glow in the dark sticks en verkleedkleding niet ontbreken. Kies muziek uit die leuk is voor zowel jongens als meisjes. Succes gegarandeerd!