logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Op reis in eigen land, ehhh… tuin

Heel Nederland, nee de hele wereld heeft ermee te maken. Wij zijn met zijn allen in de ban van het Coronavirus, ofwel Covid-19. Dit zorgt voor spanning, zowel privé als zakelijk. Het is de kunst om creativiteit om te zetten in bruikbare ideeën om de sfeer goed te houden.

Een heel ander leven
De meeste mensen zijn gedwongen om thuis te werken. Tot voor kort werd dit best als prettig ervaren omdat er tussendoor even ruimte was om een wasje te draaien, kinderen van school te halen, het vlees in de marinade te zetten, etc. Maar inmiddels is men het al wel een beetje beu om in de ban van thuis te zitten. En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die naast het werk voor hun baas ook nog eens de kinderen les moeten geven, ga er maar eens aan staan!

Deze situatie zal een boost geven aan ‘het nieuwe werken’, maar legt ook een flinke druk op de gezinnen, die veel meer op elkaars lip zitten dan normaal. En er is geen uitlaatklep in de zin van een bezoekje aan opa en oma, spelen met vriendjes en vriendinnetjes, de voetbaltraining en -wedstrijden, het wekelijkse tennisavondje, lekker shoppen … en noem het allemaal maar op.

Help, wat moet ik met mijn vrije tijd?
Het mooie weer is niet genoeg om de mensen uit hun impasse te halen. De fiets- en wandeltochtjes, waarbij de 1,5 meter-regel nauwlettend in het ook moet worden gehouden, gaan op een gegeven moment ook vervelen. Dus moeten we onze creativiteit de vrije loop laten en ‘uitjes’ verzinnen in eigen huis of tuin.

Creatief
De familie Jansen uit ’s Gravendeel heeft daar het volgende op gevonden, kamperen in eigen tuin! De campingspullen worden van zolder gehaald, de tent opgezet en ingericht met alle spullen die normaalgesproken mee gaan op vakantie. De drie kinderen van het gezin krijgen de opdracht om hun eigen reistas of weekendtas vullen met die spullen die ze het komende weekend nodig denken te hebben. Zo zijn ze een aardig poosje zoet. Ondertussen maakt de vader des huizes gebruik van zijn vrije tijd en gaat online shoppen, op zoek naar een mooie Ted Baker tas voor de verjaardag van zijn vrouw. Zo’n prachtige designer tas staat al wekenlang op haar verlanglijst, hij kan niet wachten om haar blij verraste gezicht te zien als zij haar cadeau openmaakt.

Feestje
Zo wordt het weekend uiteindelijk een feestje, de kinderen zijn opgetogen dat zij in de tent mogen slapen en ook de maaltijden worden op het campinggas bereid en buiten opgegeten, echt kamperen! Alleen toilet en douche is toch wel gemakkelijk om binnenshuis te gebruiken, van dat stukje luxe maken ze dan stiekem toch gebruik.
En de verjaardag van de moeder wordt ook in stijl gevierd, in de ‘ouderlijke slaapcabine’ komen de kinderen ’s ochtends vroeg met hun cadeautjes aan, er wordt gezongen en later op de dag zijn er zelf gefabriceerde taarten! De hele buurt is uitgenodigd om een stukje te komen halen… uiteraard wel meenemen en thuis opeten, maar dat mag de pret niet drukken.