logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...

Ook dieren hebben bepaalde behoeften

Indien je zelf reeds 1 of meerdere dieren in huis hebt, dan weet je - hopelijk - wel wat dit allemaal inhoudt. En wanneer je besluit er eentje te adopteren of aan te kopen, dan heb je dit alles hopelijk goed overwogen - zowel wat betreft de voor- als nadelen. Indien je toch nog twijfels mocht hebben, dan kan het volgende artikel misschien wel duidelijkheid scheppen. Veel leesplezier!

De komst van een huisdier
Net zoals kinderen brengen ook huisdieren een grote verantwoordelijkheid met zich mee. En laat ons duidelijk zijn, niet voor enkele weken of maanden maar - wanneer het allemaal goed zit - wel degelijk voor heel wat jaartjes. En daar is waar vaak het schoentje knelt. In sommige gevallen wordt de beslissing voor een huisdier net iets te snel genomen of om de verkeerde redenen. Hoeveel ouders zijn er niet die - op vraag van hun kinderen - een hond, kat of ander dier in huis nemen. Als je als ouder voet bij stuk blijft houden en met de kinderen een duidelijk schema afspreekt, dan is er uiteraard niets aan de hand. Echter, blijkt in de meeste gevallen dat na een tweetal weken de fascinatie voor de huisdieren afneemt waardoor de zorg voor de volle 100% op de schouders van de ouders terechtkomt.
Het komt er dus op neer om op voorhand een de voor- én nadelen grondig te overwegen. Het is een feit dat een dier in huis voor meer leven in de brouwerij zorgt. Bovendien krijg je er bakken liefde en knuffels voor in de plaats. Anderzijds is je huisdier wel 100% afhankelijk van jou op het gebied van eten, drinken, slapen, uitlaten en dergelijke meer. Wees bijgevolg aandachtig voor wat het dier in kwestie nodig heeft. Hoewel honden en katten er fysiek - 4 poten, een staart, ogen, mond en neus - vrijwel gelijkaardig uitzien, zijn ze bijzonder verschillend.

Voorzie in de basisbehoeften
We kunnen het maar niet genoeg herhalen; wees bij de komst van een huisdier voorbereid op de voor- en nadelen. Zo zullen er altijd leuke en minder leuke taakjes bij komen kijken en blijkt het een verantwoordelijkheid waar je jaren aan zult vasthangen. “Bezint dus eer ge begint!”
Dat een dier in huis heel wat pluspunten inpalmt, hoeft uiteraard niet te verwonderen. Zo kunnen dieren een uitstekende manier vormen voor kinderen om met verantwoordelijkheid, liefde, vriendschap en verdriet om te gaan. Bovendien is een dier bijzonder trouw aan zijn baasjes en geeft het bakken liefde en vriendschap in overvloed. Echter, is er ook een keerzijde aan de medaille. Zo dient je huisdier dagelijks in het bezit te zijn van een heerlijk bak vers fris water aangevuld met het juiste voer, een comfortabele mand of bed, speeltjes en de correcte (jaarlijkse) medische behoeften.
Besef dat elk huisdier een ander karakter en biotoop kan hebben, waar je eveneens aandachtig voor moet zijn. Zo blijken katten veel zelfstandiger dan honden, desondanks vragen beide groepen om zowel fysiek als mentaal te worden uitgedaagd. Zelfs konijnen, vogels en diverse andere soorten knaagdieren hebben behoefte aan fysieke én mentale uitdaging teneinde depressie en verveling uit te sluiten. Kortom, het is niet zomaar een dier maar een volledige verantwoordelijkheid.

Aanschaf van het dier en benodigdheden
Het is onderhand wel al duidelijk geworden dat het aanschaffen van een dier gepaard gaat met heel wat voor- én nadelen. Hoewel heel wat diereneigenaars ervan overtuigd zijn dat de voordelen overwegen, mogen de nadelen niet onderschat worden. Zo dien je de komst van je huisdier alvast goed voor te bereiden door in bepaalde behoeften te investeren. Denk maar aan de juiste voeding, voederbakjes, speeltjes, een slaapplaats en zo veel meer. Zo verlangen katten de aanschaf van een degelijk kattenbak en bijbehorende katten- of krabpaal terwijl honden tevreden zijn met een knuffeltje of bal. Kortom, heel wat zaken waar je dus rekening mee moet houden! Voor extra informatie kun je uiteraard altijd terecht op de volgende webpagina tweedolfijnen.nl.