logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Egerländerkapel Die Alpenjäger Klaaswaal: Tweede editie ´Dorffest im Koningshoeve´: wederom zeer geslaagd'
30nov 2023

Egerländerkapel Die Alpenjäger Klaaswaal: Tweede editie ´Dorffest im Koningshoeve´: wederom zeer geslaagd

KLAASWAAL - Egerländerkapel Die Alpenjäger uit Klaaswaal organiseerde op zaterdagavond 25 november de 2e editie van het ‘Dorffest im Koningshoeve’. De Schuur van Restaurant De Koningshoeve was omgetoverd in een gezellige blauw- witte Bayerische ambiance, compleet met lange tafels met zitplaatsen. Samen met de Kemp’ner Musikanten uit het Belgische Tielen mochten 300 bezoekers genieten van top-blaasmuziek, afwisselend met Duitse feestmuziek van DJ Alex. Voor ieder was er wat wils!

Om 19:30 uur klonken de eerste noten van Egerländerkapel Die Alpenjäger en werd de Dorffest sfeer daarmee meteen gezet. Voor deze 2e editie is weer alles uit de kast getrokken om een leuk, nieuw en verrassend muziekprogramma met klankvolle polka's, stevige marsen en mooie walsen neer te zetten. Natuurlijk waren er ook verschillende muziekstukken met diverse solisten. Naast onze eigen solisten, mag ook zeker gastmuzikant Leo Simons genoemd worden. Hij had een uitdagende solo, speciaal voor tuba. Het publiek genoot zichtbaar onder het genot van een lekker biertje, iets fris of een versgebakken bakje frietje met warme snack.

Daarna was het de beurt aan onze gastmuzikanten deze editie. Het blaasorkest Kemp’ner Musikanten uit het Belgische Tielen wist het publiek te enthousiasmeren met hun afwisselende Zuid-Moravisch repertoire, met af toe een uitstapje naar een ander genre. De muzikanten gingen zelfs spelend op de lange tafels staan en maakten hiermee het feestje compleet in een goed gevulde Schuur met liefhebbers van de blaasmuziek.

Tussen de optredens door bracht DJ Alex de feeststemming er goed in en waren er nog leuke prijzen te winnen middels een verloting. Een van de gelukkige ging naar huis met dinercheque van maar liefst € 100,- te besteden Restaurant De Koningshoeve.

We kunnen dus terugkijken op een geslaagde editie en gaan ervan uit dat er volgend jaar wederom een ‘Dorffest im Koningshoeve’ georganiseerd gaat worden. Houd daarom onze website en sociale mediakanalen in de gaten om op de hoogte te blijven.

Tot slot bedanken wij alle vrijwilligers en sponsoren voor het mogelijk maken van deze 2e zeer, geslaagde editie van het ‘Dorffest im Koningshoeve’.

Website: www.diealpenjager.nl
Facebook: www.facebook.com/diealpenjager
Instagram: www.instagram.com/die.alpenjager
YouTube: www.youtube.com/@DieAlpenjagerDeel dit bericht met je vrienden!