logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waterschap doet aangifte tegen Chemours' Waterzuivering Dordrecht
25nov 2023

Waterschap doet aangifte tegen Chemours

S-GRAVENDEEL - Waterschap Hollandse Delta doet aangifte tegen Chemours. Het waterschap verzoekt justitie om een strafrechtelijk onderzoek en om tot vervolging over te gaan wegens lozing van de pfas-stof Trifluoracetaat (TFA).

Chemiebedrijf Chemours in Dordrecht loost afvalwater op het gemeentelijke riool. Waterschap Hollandse Delta zuivert dit rioolwater op hun rioolwaterzuivering aan de Baanhoekweg en loost het gezuiverde water op de rivier de Beneden-Merwede.

Het waterschap kan dit rioolwater echter niet zuiveren van pfas zoals Trifluoracetaat (TFA). Rioolwaterzuiveringen zijn daarop niet ingericht. Het waterschap wordt dus gebruikt om pfas op het oppervlaktewater te lozen. Het waterschap vindt dit onaanvaardbaar.

Heemraad pfas Anne Mollema: “Via onze rioolwaterzuivering worden voor het milieu schadelijke stoffen op het oppervlaktewater geloosd. Terwijl het waterschap juist zorg wil dragen voor een goede kwaliteit van het oppervlaktewater. Daarom doen wij aangifte.”Deel dit bericht met je vrienden!