logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rotary Nederland viert 100-jarig bestaan met estafette van Noord-Holland naar Hoeksche Waard'
13nov

Rotary Nederland viert 100-jarig bestaan met estafette van Noord-Holland naar Hoeksche Waard

HOEKSCHE WAARD - In 2023 viert Rotary Nederland een mijlpaal van formaat: het 100-jarig jubileum. Om dit speciale jubileum te markeren, is Rotary Nederland begin dit jaar gestart aan de "100 jaar Rotary Estafette". Op zaterdag 11 november bereikte deze estafette Strijen.

De rode draad van dit jubileumjaar is de emissieloze estafette die door het hele land trekt, van clublocatie naar clublocatie, via prachtige fietspaden. Elke zaterdag en zondag trekt de estafette van Rotary naar Rotary, en elke Rotary club of groepen clubs in een regio organiseert hun eigen unieke activiteiten rondom dit evenement.

Poldermarkt in Strijen: Van Puzzel tot Overdracht
De festiviteiten begonnen op zaterdag in Strijen met de 100-jarige Rotary puzzelverkoop tijdens de lokale Poldermarkt op de Maria Hoeve. Wethouder Paul Boogaard verzorgde de officiële opening om 11:00 uur en was aanwezig om de festiviteiten op gang te brengen. Hoogtepunt van de dag was de officiële overdracht van de bijzondere elektrische bakfiets die als symbool dient voor deze 100 jaar Rotary Estafette. Om 13:00 uur vond de overhandiging plaats, waarbij de bakfiets werd doorgegeven aan het volgende district en de estafette hiermee zijn reis vervolgde.

Samenwerking tussen clubs
Dit unieke evenement is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking van verschillende Rotaryclubs waaronder Het Haringvliet, Binnenmaas, Hoeksche Waard en Interact. Samen zetten ze zich in voor het goede doel, met de opbrengsten ten gunste van De Zeeland, een zeilcharterschip dat de jeugd en lokale gemeenschappen ondersteunt.
100 jaar Rotary. 100 jaar inzet voor onze samenleving. Een mijlpaal om te vieren.
Voor meer informatie en beeldmateriaal, neem contact op met: Loes Konemann van de Rotary het Haringvliet 0628653068

Over Rotary Nederland:
Rotary is een wereldwijde organisatie van zakelijke en professionele leiders die zich inzetten voor het bieden van humanitaire diensten, het bevorderen van hoge ethische normen in alle beroepen en het helpen opbouwen van goodwill en vrede in de wereld. Rotary International viert in 2023 zijn 100-jarig bestaan in Nederland.


Op de foto van links naar rechts:
Wendy Boog Rotary Gouverneur D1600, Paul Boogaard wethouder Economie gem. HW, Anja Rijlaarsdam Raotary Gouverneur D1610.Deel dit bericht met je vrienden!