logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Swingend Fit wint 2e prijs Beste Beweeginitiatief'
22sep

Swingend Fit wint 2e prijs Beste Beweeginitiatief

Het is de tweede keer dat de provincie de prijs voor het Beste Beweeginitiatief Zuid-Holland uitlooft. Dit jaar schreven 37 projecten zich in, dat is flink meer dan de 18 inzendingen van 2022. Daarmee is de prijs een succes. Het nieuwe provincie bestuur vindt het namelijk belangrijk dat er voor alle inwoners genoeg ruimte is voor ontspanning, sport en recreatie.

Gedeputeerde Koning: “Het is fantastisch dat er dit jaar 37 beweeginitiatieven zijn ingediend. Het is niet alleen belangrijk om te blijven bewegen, maar ook heel leuk. De drie winnaars helpen daarbij om mensen voor wie sporten misschien niet vanzelfsprekend is om toch in beweging te komen. Persoonlijke aandacht, een veilige omgeving en een goed gevoel zijn daarvoor belangrijk. Als provincie geven wij deze projecten dan ook graag een steun in de rug!”

Swingend Fit uit Hoeksche Waard kreeg 1500 euro toegekend. Op die manier kunnen senioren geholpen worden om niet te vereenzamen en actief te blijven op live muziek uit de  jaren ’50, ’60 en ‘70 Dat kan zowel in zorginstellingen als in de openlucht gebeuren..

Swingend Fit: “Je ziet de ouderen in de 1,5 uur dat wij muziek voor ze maken en met ze bewegen helemaal opleven. Ze gaan steeds meer bewegen en lachen. Hier halen wij zoveel voldoening uit. We zijn blij verrast dat we in de prijzen zijn gevallen.”Deel dit bericht met je vrienden!