logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Autoverzekering in Hoeksche Waard goedkoper dan gemiddeld'
31mei 2023

Autoverzekering in Hoeksche Waard goedkoper dan gemiddeld

HOEKSCHE WAARD - Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt inwoners van Hoeksche Waard relatief weinig betalen voor hun autoverzekering. Gemiddeld betalen de inwoners van de gemeente Hoeksche Waard 66,55 euro per maand. De gemiddelde autopremie van heel Nederland is 74,75 euro per maand. “Omgerekend is dit een verschil van 11 procent in”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Hoe het komt dat de premie in Hoeksche Waard lager ligt, is door meerdere factoren te verklaren. Autoverzekeraars kijken om je premie te bepalen onder meer naar de kans op schade in de gemeente waar je woont. Hiervoor maken ze bijvoorbeeld gebruik van criminaliteitscijfers. Als je kijkt naar de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dan zie je dat er in 2021 in Hoeksche Waard 5 auto’s gestolen werden en er 120 gevallen van vandalisme aan auto’s gemeld zijn. Hier zit dus wel degelijk een  verschil met het landelijk gemiddelde van 15 autodiefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente.

Weinig verkeersdrukte in Hoeksche Waard
“Bij het bepalen van de premie kijken autoverzekeraars ook naar de drukte in jouw woonplaats. Hoe drukker het is, hoe groter de kans op schade en hoe hoger de premie zal zijn", legt Bulthuis uit. Ze baseren zich hiervoor op de stedelijkheidscijfers van het CBS. Met een gemiddelde van 834 adressen per vierkante kilometer is Hoeksche Waard een rustige gemeente. Hierdoor is de kans op schade en dus de autopremie lager.

All risk autoverzekering in Hoeksche waard vaker gekozen
Naast dat de inwoners van Hoeksche Waard een relatief goedkope autoverzekering hebben, valt op dat ze relatief vaker kiezen voor de (juist dure) all risk autoverzekering dan gemiddeld in Nederland. In Hoeksche Waard was 49,7 procent van de afgesloten autoverzekeringen een all risk verzekering. Van de afgesloten autoverzekeringen in heel Nederland was 44,6 procent all risk verzekerd.



Deel dit bericht met je vrienden!