logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nog meer voorleesplezier met de BoekStart Spaarkaart' Archieffoto
21mrt 2023

Nog meer voorleesplezier met de BoekStart Spaarkaart

HOEKSCHE WAARD - Baby’s houden van boeken! Met de baby op schoot een boekje ontdekken is niet alleen gezellig, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Daarom is de Bibliotheek Hoeksche Waard de BoekStart Spaarkaart gestart. Ieder kindje t/m 3 jaar dat lid is van de bibliotheek krijgt een spaarkaart. Daarmee sparen ze voor leuke cadeautjes bij het lenen van boeken.

Bij ieder bibliotheekbezoek waarbij er een of meer boeken worden geleend, krijgt het kindje een sticker voor op de spaarkaart. Bij 10 stickers krijgen ze een leuk cadeautje. Er kan gespaard worden tot 20 stickers (maximaal twee cadeautjes). De spaarkaart is in de bibliotheek verkrijgbaar voor ieder kindje t/m 3 jaar dat lid is van de bibliotheek. Een lidmaatschap is voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar gratis. De spaarkaart wordt meegegeven bij het ophalen van een BoekStartkoffertje (dat krijgen ouders wanneer ze hun baby gratis bibliotheeklid maken). Voor baby’s die al een BoekStartkoffertje hebben, kan er tijdens de BoekStartactiviteiten in de bibliotheek een spaarkaart worden opgehaald of aan de balie in de bibliotheek.

Voorlezen is leuk en leerzaam en het versterkt de band tussen ouder en kind. Het is goed voor de spraak- en taalontwikkeling, de sociaal-emotionele vaardigheden en het prikkelt de fantasie. Verder zal een kind dat veel voorgelezen is, ook makkelijker zelf leren lezen. Met voorlezen kan dan ook niet vroeg genoeg begonnen worden.

Deze actie start op maandag 3 april 2023 bij alle locaties van de Bibliotheek Hoeksche Waard. Meer informatie op https://debhw.nl/boekstart-spaarkaart.



Deel dit bericht met je vrienden!