logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Op visite in de huiskamer'
24jan 2023

Op visite in de huiskamer

S-GRAVENDEEL / HOEKSCHE WAARD - In de komende maanden februari en maart verzorgt de Verhalenkaravaan weer haar traditionele jaarlijkse kortavonden bij iemand thuis. De verhalenvertellers zijn op zoek naar liefhebbers van verhalen om samen met zelf uitgenodigde gasten een gezellige kortavond te beleven.

De gastvrouw en/of de gastheer zorgt voor koffie, thee en drankjes met wat lekkers erbij. Twee vertellers schuiven aan voor een groep van 6 tot 10 gasten.

De avond begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur of eerder wanneer dat gewenst is. Ook voor de gasten is er volop gelegenheid om te reageren en eventueel met eigen verhalen aan te haken. Allemaal gratis. Een cadeautje van de Verhalenkaravaan.

Inlichtingen en/of aanvragen bij:
Tiny Buissing tel: 0633784974
maar liefst per email: Tiny.buissing@planet.nl


Op vesite
"Kortaevende is een Hoekschewaerse uitdrukking om an te geve dat de mense 's aeves vanof ongeveer kwart over'zevene tot kwart over negene bai mekaar op vesite ginge om nieuwchies uit te wissele. Hiermee wiere de lange, donkere wintermaande 'korter' gemaakt. Verders slaat 'kort' op den duur van de vesite. Zeker nie te lang, want din vollegenden ochend mozze ze weer vroeg op om naer d'r werk te gaan.

Eelse Bies
www.galeriedeopkamer.nl



Deel dit bericht met je vrienden!