logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hollandse Delta zet eeuwenoude molen in als noodbemaling'
16jan

Hollandse Delta zet eeuwenoude molen in als noodbemaling

MAASDAM - Het was 10 jaar geleden dat hij voor het laatst werd ingezet. Maar vrijdag 13 januari was het een geluksdag voor de Poldersche molen in Maasdam. Die dag draaide de watermolen uit 1749 als nooit tevoren en pompte tienduizenden liters water weg uit de Sint Anthoniepolder.

De molen deed niet onder voor de andere extra pompen in ons werkgebied. Zo kunnen we een tandje bij zetten op plekken waar de gewone gemalen het water niet meer kunnen verwerken. Van donderdag tot en met zondag hebben er extra pompen gedraaid in ons hele werkgebied. Onder andere in: Ooltgensplaat, Dirksland, Oude-Tonge, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Zwartewaal, Zuidland, Puttershoek, ’s-Gravendeel, Strijensas, het buitengebied van Dordrecht, Ridderkerk en Zwijndrecht.

Waterstanden zijn gezakt
Inmiddels zijn bijna alle pompen uitgeschakeld, omdat de waterstanden zijn gedaald. Via extra pompen kunnen we het water verplaatsen naar een andere sloot of singel waar het verder wordt verdeeld. Dat gebeurt via leidingen die soms over de weg liggen. Dan is er geen verkeer mogelijk. Op dit moment is alleen de Molendijk bij Puttershoek nog afgesloten. Deze afsluiting duurt naar verwachting tot dinsdagochtend.

Op plekken waar de waterstanden genoeg zijn gezakt, halen we de pompen weg en geven we de wegen vrij voor het verkeer. De regen die nu nog valt kunnen we met de gewone gemalen verwerken.Deel dit bericht met je vrienden!