logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prof. Jan Rotmans spreekt in Hoeksche Waard over energietransitie' Foto prof. Jan Rotmans (bron: www.janrotmans.nl)
16jan

Prof. Jan Rotmans spreekt in Hoeksche Waard over energietransitie

OUD-BEIJERLAND - Prof. Jan Rotmans, bekend hoogleraar transitiekunde, komt spreken in de Hoeksche Waard. Op 24 januari a.s. houdt hij een lezing tijdens een bijeenkomst van de coöperatie HoekscheWaardDuurzaam in Oud-Beijerland. Belangstellenden zijn daar welkom.

Prof. dr. ir. Jan Rotmans is een internationaal bekende wetenschapper en activist op het gebied van klimaatverandering, duurzame ontwikkeling en transitie. Hij heeft op dat gebied veel wetenschappelijke artikelen en boeken gepubliceerd en geeft daarover praktisch advies aan bedrijven, overheden en organisaties in binnen- en buitenland.

Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is van mening dat voor een duurzame samenleving een radicale omslag, een transitie, noodzakelijk is. In zijn laatste boek schrijft hij dat crises en zelfs chaos deel uitmaken van die transitie. Hij is o.a. mede oprichter van Urgenda, een landelijke organisatie die Nederland sneller duurzaam wil maken.

Jan Rotmans zal in zijn lezing o.a. ingaan op de situatie in de Hoeksche Waard, die ook staat voor opgaven van energietransitie, de stap naar duurzame landbouw en de noodzaak van herstel van biodiversiteit.

Het optreden van prof. Rotmans maakt deel uit van een serie lezingen die HWDuurzaam dit seizoen organiseert over duurzaamheid, de energietransitie en andere onderwerpen die daarmee te maken hebben. De regionale coöperatie wil o.a. door informatievoorziening en opinievorming over deze onderwerpen bijdragen aan haar streven naar een energie neutrale Hoeksche Waard in 2040.

De lezing op dinsdag 24 januari a.s. wordt gehouden in de Open Hof, Willem van Vlietstraat 2a, Oud-Beijerland en begint om 20.00 uur.

Hoeksche Waard, 16 januari 2023.

Bijlage: foto prof. Jan Rotmans (bron: www.janrotmans.nl).Deel dit bericht met je vrienden!