logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd' Foto: Sandra Groenescheij Focus Fotografie
10jun

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd

E-Fiber heeft woensdag 8 juni 2022 het huis van de familie Hahn in Strijen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider TriNed heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Met de activering van de aansluiting van het eerste huis in de Hoeksche Waard is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

De bewoners zijn erg blij met deze activatie: ‘’Vanwege het regelmatige thuiswerken en ook omdat de kinderen graag gamen is een supersnelle en stabiele internetverbinding van groot belang. Voor ons belangrijke redenen om voor glasvezel te kiezen.’’

Aanleg glasvezelnetwerk in Hoeksche Waard gaat hard!

De komende tijd is E-fiber samen met aannemer BAM en Spitters druk bezig met graven en realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens in Hoeksche Waard. Als alles volgens planning verloopt zijn volgend jaar juli alle straten binnen de gemeente Hoeksche Waard aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement afsluit, krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het (bedrijfs)pand waarmee gebruikgemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie.

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney+, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Hoeksche Waard van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

Op foto vlnr: Lauran van den Bogaart (TriNed), de heer Hahn en Jaco Sterk (Tadatel)]Deel dit bericht met je vrienden!