logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Drukbezochte cybercrimecongressen'
25mei

Drukbezochte cybercrimecongressen

Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden organiseert in de maand mei 2022 een drietal cybercrimecongressen voor ondernemers. Dit in samenwerking met de gemeenten, diverse publieke- en private organisatie en de Digitaliseringsdeal Zuid Hollandse Delta. De eerste editie was in Zoet of Zout te Stellendam op 17 mei. Op 18 mei waren dezelfde sprekers te gast in de Rabobank te Heinenoord. In totaal luisterde ruim 300 ondernemers naar het programma,  dat speciaal voor deze congressenreeks is vastgesteld.

De bijeenkomsten zijn geopend door televisiepresentator Ewout Genemans, burgemeester Grootenboer (17 mei) en burgemeester Aptroot (18 mei). Hierna startte het gevarieerde programma met daarin een cyberspecialist, een ondernemer die zijn bedrijf verloor door een hack en de politie.

De kernboodschap van de congressen is: cybersecurity is niet lastig, maar je moet er wel iets voor doen. Tot voorkort werd er vooral ingezet op het creëren van een angstgevoel: hoeveel slachtoffers er vallen en hoe groot de schade is. Krachtige boodschap, maar daarmee wordt het probleem niet opgelost. Door het implementeren van de vijf basismaatregelen in een bedrijf zijn ondernemers veel veiliger en voorkomen zij het merendeel van de aanvallen (zie: https://www.digitaltrustcenter.nl/de-5-basisprincipes-van-veilig-digitaal-ondernemen). Na afloop werd een digitale goodybag naar alle bezoekers toegestuurd met daarin alle tips& trucs waarmee ondernemers de volgende dag konden starten.

Op 30 mei staat het laatste congres uit de reeks gepland, in theater de Stoep te Spijkenisse. Het programma duurt van 16.30 tot 20:15, met tussendoor een hap te eten en na afloop een borrel. Wil je deelnemen? Schrijf je dan in via: https://cybernetwerkzhe.nl/cybercrime-congres/.

Over het CybernetwerkZHE

Het CybernetwerkZHE is vorig jaar gestart als publiek- privaat samenwerkingsverband om kleine ondernemers te informeren over cybersecurity. Het netwerk richt zich op ondernemers in de zes gemeenten op de Zuid Hollandse Eilanden.

Meer weten? Vraag het Christian Boertje via info@cybernetwerkzhe.nl.Deel dit bericht met je vrienden!