logo s-Gravendeel

Digitaal dorp
s-Gravendeel

Alles over s-Gravendeel...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Winnaar jonge mantelzorger boek ‘Brus en Zus’'
12nov 2021

Winnaar jonge mantelzorger boek ‘Brus en Zus’

Koen, 9 jaar uit Strijen (links op foto) en Sietse van 9 jaar uit Noord-Holland (rechts op foto) zijn brusjes. Brusjes zijn jonge mantelzorgers die zorgen voor een broer(tje) of zus(je). Koen en Sietse zorgen beiden voor hun zus met een handicap. Sietse heeft samen met zijn zus Sterre (12) en moeder, Stephanie Kaars, het boek ‘Brus en Zus’ geschreven. Vanuit MEE Mantelzorg Zuid-Hollandse Eilanden konden jonge mantelzorgers dit boek winnen. Dit boek is uitgereikt aan de winnaar Koen, die toevallig veel overeenkomsten heeft met het verhaal van Sietse. De uitreiking vond plaats op evenementenlocatie het Land van Es in Strijen.

Het boek Brus en Zus

Het verhaal: Niels (7) lijkt een heel gewone jongen. Maar hij is een brus, want hij heeft een gehandicapte zus. Maakt dat hem bijzonder? Ninte (11) lijkt een heel bijzonder meisje, want zij zit in een rolstoel. Maar is zij misschien toch ook gewóón? Je leest het in dit autobiografische omkeerboek dat Stephanie Kaars samen met haar kinderen schreef. Een prachtig (voorlees)boek voor iedereen, of je nu zeven bent of honderdzeven.

Voor meer informatie over het boek Brus en Zus, kijk dan op de website van stephanieschrijft.nl.  

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die zich zorgen maken over of zorgen voor iemand in hun naaste omgeving die te maken heeft met een ziekte, handicap of beperking. MEE Mantelzorg Zuid-Hollandse Eilanden ondersteunt jonge mantelzorgers, zet hen in het zonnetje en geeft bekendheid aan deze doelgroep door gastlessen en presentaties.

Contact MEE Mantelzorg

Ben jij net als Koen en Sietse ook een brusje, of ken je ook jonge mantelzorgers? Attendeer hem of haar dan op MEE Mantelzorg! Jonge mantelzorgers krijgen bij inschrijving een cadeautje thuisgestuurd. Ook kunnen zij meedoen aan winacties, gezellige cursussen, (online) ontmoetingen, activiteiten en krijgen zij de Nieuwsbrief.



Deel dit bericht met je vrienden!